27.8.2011

Äidin musta pitsipusero


Äiti sai joululahjaksi pitsipuseron, josta en ollutkaan vielä raportoinut! Miten niin blogi laahaa reilusti jäljessä :)

Tämä on tarkoitettu ainakin a) "tyttöjen kanssa baanalle lähdettäessä" päälle laitettavaksi ja/tai b) etelänmatkojen niihin iltoihin, jolloin tarvitaan hieman jotain lämmittävää mukaan.

Tämän malli on täältä, paitsi että eihän mallineule näytä ollenkaan samalta?

No tunnustettakoon, että erinäköisyys johtuu hahmotusvirheestä mallikuvion kanssa, enpä tullut tarpeeksi aikaisin huomanneeksi, että mallineule olisi ollut vain 6 silmukan pitkuista, nyt tein mallineulekertaan myös sivusilmukat. Mutta eihän lopputulos onneksi sen hullummaksi tullut, kyllä tänne on edelleen jotain alle laitettava kun iltaa lähtee viettämään :) Silmukkamäärätkin täsmäsivät ihan täysin ja tosiaan ensimmäinen epäuskon hetki tuli takakappaleen jo oltua valmis ja etukappaleen olessa kavennuksia vaille - pikkuisen hassustihan tässä nyt kavennetaan... mallikuvaa olisi voinut tarkastella tarkemmin siis jo aiemmin.

Ilmeisesti hyvä ja mukava, tosin aikoinaan tuli pientä noottia lyhyydestä, vaikka tein monta senttiä pidemmän kuin ohjeessa. Hihat ovat tahallaan 3/4 pituiset, sillä äiti tykkää sellaisista. Nyt kesällä virkkasin 5 cm lisää pituutta, mutta sen sai helpohkosti tehtyä poimimalla silmukat alareunasta ja jatkamalla suoraan alas. Tässä alakuvassa on nyt jo pidennetty. Nyt pitäisi pituuden riittää ja päässee käyttämään ensi viikon Kroatia-reissulla?


Lankana jos viime vuoden syksyllä tätä varten jemmaan alennusmyynnistä ostettua Novitan Cannes'ia (34 % bambua, 34 % puuvillaa ja 32 % viskoosia),  joka oli positiivinen yllätys. Lanka näytti kerällä kauniin kiiltävältä, löyhäkierteiseltä ja mahdollisesti halkeilevalta, muta ei se neuloessa kuitenkaan juurikaan halkeillut.Valmis pinta on kauniin kiiltävää ja laskeutuvaa, ihanan pehmeää. Tosin painavaa.

Voisin haluta itsellenikin tällaisen.

Ei kommentteja: