3.5.2013

Myrskylintu

Tänään on kaunis ja tuuleton sää, mutta eilen tästä olisi saanut melkein myrskykuvia.

Keväisen Myrskylinnun (TiiQ) tein, kun huomasin ohjeen tekijän, hänen sukkiaan on nyt tullut neulottua useampi pari.

Tämä pistaasinvärisestä Dropsin Alpakasta tehty on hieman pienempi kuin aivan mallin mukainen, mutta en halunnut tästä suurensuurta. Näin riittää sangen hyvin - leveys maksimikohdassa on 160 cm.

Tämä on tehty 5 puikoilla, joten tietysti suurempi kuin ohjeen mukainen olisi ollut. Tätä lankaa meni kyllä aika paljon enemmän kuin ohjeessa arvioitiin, melko tarkkaan 100 grammaa.

Jotkut suojaavat tuijansa kevätauringolta verkoilla :) minä vaan näytän niille linnunsiipiä..


Pitsikuvio vain yhdessä osassa on aika näppärää, sen saa halutessaan enemmän tai vähemmän näkösälle.


 Levitettynä saa paremman käsityksen muodosta


Ja pihalta on kaikki lumet jo sulaneet. Terassikelejä tulossa!

Jäät ei vielä ole lähteneet, joten mereen uimaan menoa saa odotella vielä kovin kauan - silti tämä jäänee mieleen uimahuivina, tätä tuli tehtyä uimahallin aulassa useammankin kerran, kun koko kevään kestäneideiden uimakoulujen iloista oppilasta piti odotella..

En ollut ainoa, joku toinenkin äiti neuloi sukkia ja uimakoulun kassakin virkkasi hiljaisina hetkinä tossuja :).


Erikoiskiitokset Armille, kun langan loputtua kesken sain päättelyä varten tarvittavat 10 metriä pikatoimituksena. 

Onni on ystävä, jolla on just sitä lankaa varastossa, mitä satutaan tarvitsemaan...Ja kuka sitä nettikaupastakaan muka tilaa vain yhtä lankakerää.. 

No nyt tietysti pitääkin tilata ja paljon, kun DROPSin -35% Superalet ovat taas juuri alkaneet!

1 kommentti:

Katja Vilhunen kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.