5.11.2013

Kuinka puhveli pilkotaan?

Ei olla teurastettu ketään eikä mitään!


Meidän vanha puhvelinnahkainen kulmasohvamme "Puhveli" alkoi valitettavsti olemaan niin huonossa kunnossa, että oli hommattava uusi. Istuinnahka oli jostain kohdasta jo kulunut ihan ohueksi ja jopa puhki ja Niilo oli vielä pentuaikanaan vedellyt niistä kohdista sisuksia ulos ilmeisesti heti kun silmä oli välttänyt.


Puhveli oli kestänyt kovaa käyttöä kauan ja siinä oli erikoisen mukava istua, joten mieli suorastaan haikeana odottelimme uuden sohvan tuloa.

Viimeisenä iltana ennen uuden tuontia valmistauduimme jo siirtämällä Puhvelin osat pois olohuoneesta, kun se kuitenkin vietäisiin samalla pois. 

Tässä vaiheessa olohuone oli kyllä aika tyhjän (ja siistin) näköinen
Koska nahka lähes kaikkialta oli vielä erinomaisessa kunnossa, niin keksimmekin HerttaisenApulaisen kanssa, että otetaan nahka parempaan talteen! Saatiin muuten monta neliötä hienoa nahkaa "askartelumateriaaleiksi"! 

Siinä mattoveitsen kanssa touhutessa tulikin mieleen, että tuo kulmapalahan on ihan erinomaisen hyvässä kunnossa, kun eihän siellä oltu juuri edes istuttu... 

...mitäs jos.... 

ja niin se puhvelinpoikanen jäikin meille edelleen, vaikka muut palat vietiin kaatopaikalle.

Kun muualta oltiin saatu reilusti nahkaa, niin mepä leikattiin vain sivuosiin sopivan kokoiset palat ja kiinnitettiin ne nahkaliimalla ja osittain ommelleenkin kiinni runkoon.. 


Vähän hassu, mutta mukava ja toimiva, joten sopii meille. Tässä voi istuskella tai lueskella tai (nimenomaan Niilon tapauksessa) tarkkailla naapurin liikkeitä.Mahtuu se, vaikka kuvan jälkeen jo vähän järjesteltiinkin.
On muuten hyvä tuo uusikin sohva ja taas päästään pilkkomaan nahkaa joskus toivottavasti useiden  vuosien päästä. Puhveli tuli pilkottua, uusi sohva on "Possu" - vaikka ei kyllä ole porsaannahkaa.

Jos oikein tarkasti tsiigaa, niin vahtikoira on tarkkailuasemissa, vaviskaa te haravoijat, teidät on nähty!
Ei kommentteja: