7.12.2013

Kettuja ja hanhia ja pupukin vielä - lämpimiä pipoja talven varalle

Piti mennä Amerikkaan asti Knittyn sivuille ihailemaan "Made in USA" -lapasia huomatakseen, että kiertoteitse palaakin Liettuaan ja Puolaan. Amerikan "kettuja ja hanhia" kuvion sovelluksia kun näköjään on tuon historiikin mukaan  tehty myös siellä ainakin "kompassi ja ruusu" -kuviona.

On meillä täällä kotipihallakin kettu nähty ja hanhet lensivät syysmuuttoaan taivaalla kun näitä tein.

Ei tullut mallin lapasia,koska nyt tarvittiin kirjoneulepipoja.
Heti olivat saajat valmiina, mutta kyllä näitä varmaan tulee tehtyä lisääkin, langanjuoksut olivat sangen maltillisia ja tulos näyttää tasaiselta ja kivalta.

Nämä molemmat pipot on tehty Dropsin Limasta ja vähän Nepalistakin (villa-alpakkasekoitteina sangen lämpimiä siis), mutu-tuntumalla, fiiliksen mukaan.

Eka pipo on HerttaiselleIsälle, joka kuulemma kadotti aiemman kirjoneuleisen lempipiponsa viime keväänä. Tämä on vähän niinkuin lohdutuspalkinto. 

Ilmeisesti kelpasi, kun todistettavasti on ollut päässäkin.

Musta pohja ja ruskea-keltaiset kuviot. Samalla värityksellä loppuun asti.


Toinen on vähän naisellisempi ja hieman pienempi versio - mutta ei HerttainenÄiti tätä saa, vaikka ehkä taitaisi halutakin. Tässä on beessiä, ruskeaa ja mustaa vähän sen mukaan miten langat näyttivät riittävän. 

Onneksi Dropsin alpakkalangat ovat vielä tarjouksessa - ihana syy ostaa lisää lankaa, jos edes joku väri loppuu.Varsinkin varovaisen höyrytyksen jälkeen jälki on tasaista ja voisin tätä itsekin kuvitella käyttäväni.
Olkoon saaja pää lämpimänä joulun jälkeen. 


 Kavennukset tuli tehtyä ihan päästä, mutta hyvinhän kuviot seurasivat mukana.


Ai miksei HerttainenÄiti saa nyt tällaista pipoa... no vaikka siksi, että on pelkästään tänä vuonna saanut jo kolme pipoa, yksi niistä (äitienpäivän helteessä saatu) oli Ski, bunny, ski ---siis hiihdä jos haluat pupu, mutta on tämä lämmin ihan kävelyretkilläkin.

Palmikot ovat kyllä luonnossa tasaisemmat, kuin mitä tästä höyryttämättömästä versioista otettu kuva antaa ymmärtää.


Samanlainen pipo tuli tehtyä itselle heti alkuvuodesta beessinä ja osoittautui viime talven paukkupakkasilla sangen lämpimäksi.

Mallina Margerite Nathen Ski, Bunny, Ski! 

Omaa tehdessä lopetus muka tuntui jotenkin kököltä, mutta hyvin se toimi ja tämäkin on tehty muuten ihan mallin mukaan, paitsi ei tupsua eikä toisenväristä resoria. Kun kerran mustaa toivottiin.
Joskus saa mitä tilaa ja toiste jotain sinnepäin :)

Ei kommentteja: