20.2.2014

Hopeakoruja hopeasavesta-. mikä mainio materiaali!

Hopeasavi on ihmeellistä ainetta! 

Ajatelkaas, että sitä voi muovata kuten muovailuvahaa, kuivaamisen jälkeen se poltetaan ja lopputulos on puhdasta hopeaa/ 99,99% hopeaa. Ja tätä voi tehdä kotonakin, jopa polton.Ja vielä kierrätysmateriaalista, tähän käytetään esim vanhoja röntgenkuvia.

Sangen ihmeellistä, joten pitihän sitä kokeilla!


(Itse kävin Vantaan Aikuisopistolla alkeis-lyhytkurssin, joten alla olevat ovat täydellisen ummikon tekeleitä). Katso myös "jälkeen" -kuvat lopusta.

Tällaisia sain kurssilla aikaiseksi:

Sudenkorento on itselle, oman mallin mukaan tehty. Tähän meni kokonainen 5 gramman savipala. Osat tehty erikseen ja kiinnitetty kuivumisen jälkeen. Siipien paksuus on 1 mm.
Siipien koristeet on saatu aikaiseksi kaulimalla levy silikonisen kuviolevyn päällä.

 Näistä kahdesta 1,5 mm paksuista lättänästä tulee rintakorut/ huivipidikkeet, yhteensä 3 grammaa. Sama pintakuviointi kuin sudenkorennossa.

 Ja jäljelle jääneestä 2 grammasta sai vielä korvakorut. Näihin kiinnitin läpinäkyvät zirkonit ja laitoin kiinni sterlinghopeisiin korvakorukoukkuihin. Kukat on tehty silikonisella muotilla, kun oli juuri sopivan kokoinen loppusavelle.


Kurssin lopputulos, 10 grammaa hopeasavea.
Myöhemmin näitä tuli vielä muokattua:
Sudenkorentoon kiinnitysrengas ja Swarowskin kristalli nahkanauhassa.


Rintakoruihin myös Swarowskin kristalli ja pikku sydänlaatta "Made with love" ja taustalle koruneula. Nyt näitä voi pitää kaulassa roikkumassa tai rintapielessä.
 Korvikset sai jäädä ihan sellaisekseen, kinastellaan HerttaisenApulaisen kanssa siitä, että kumman nämä nyt oikein olivatkaan.

Kivaahan tuo oli, tosin suhteellisen kallista materiaalia. Niinhän se on lankojenkin kanssa, on halvempaa ja on kalliimpaa. Itsetehtyä tuli kuitenkin.

Voi hyvänen aika mikä korukuume tästä myöhemmin tulikaan ja kaikki kyllä alkoi siitä, kun tällä kurssilla hoksasin, että hopeisia korvakorukoukkuja myydään koruihin/ koruosiin erikoistuneissa kaupoissa. Heti piti tilata niitä, kun muutamat itsellä olleet vanhat korvikset piti vaihtaa hopeisiin koukkuihin.ja kuka hullu sitä pelkkiä koukkuja tilaa, kun maailma on täynnä mitä ihanimpia helmiä yms.... puolustukseksi voidaan todeta, että koruosat vievät paljon vähemmän tilaa kuin langat :) Ja kun me tehdään paljon HerttaisenApulaisen kanssa yhdessä, niin saadaan laatuaikaa mukavalla tavalla. Neulomaan ei vielä kunnolla ole oppinut, vaikka tekikin jo minulle pipon:)

Ei kommentteja: