10.7.2008

Clapotis, Fifi ja kauluri

Kun huiveja on tullut jo jonkinverran esiteltyä, niin pistänpä näytille myös tasan vuosi sitten tehdyn Clapotiksen (hyvä suomenkielinen ohje by Tekele ja Tuunaus on täällä). Tätä oli mukava tehdä ja purkamisosuuskin sujui mallikkaasti ensimmäisen silmukan päästön jälkeen :)
Lankana Virosta tuotu liukuvärjätty villalanka, jonka värinvaihtojen pituudet täsmäsivät toiveeseen täysin.
Tykkään kovasti ja oli jo viime talvena suuressa käytössä.
Pääsköön samalla näytille myös viime vuonna tehty Fifi (Äidille äitienpäivälahjaksi), jotta voidaan todistaa, että kun kerran kaikki muutkin, niin tein minäkin Fifin. Nämä samanlaiset. peräkkäiset toistot ei ole tosiaan mieluisia, mutta Äiti sai takkiinsa sopivan kaulaliinan (Novita Nalle Colori).
Isä ei juurikaan käytä kaulaliinoja, mutta jos edes ihan kovimmilla pakkasilla suostuisi käyttämään (edes hiihtolenkillä) kauluria. Tällaisen version sai. Tämä on omasta päästä sävelletty, tehty yhtenä kappaleena edestä taakse, päänreikä siis kavennuksin ja lisäyksin. Kaularesori on tuplakorkea ja se on ommeltu kaksinkertaiseksi kiinni kaulukseen. Palmikkomalli on tässäkin otettu Drops Designin ohjeesta pojan palmikkopusero. Kuvassa (onpas oudosti pingoitettu, varmaan vähän vaiheessa) värit vähän vääristyvät, oikeasti on farkunsinistä Sukkis-lankaa.Ei kommentteja: