7.7.2008

Tilattu ja tehty parit sukat



Äitini näki minun ja Herttaisen Apulaisen "aurinkosukat" ja sanoi, että jopa tuollaiset olisivat ihan kivat. Samaa lankaa ei enää ollut itsellä eikä Vihreästä Vyyhdistäkään löytynyt. Ehkä hyväkin, että tuli toista sävyä, niin eivät mene mökillä sekaisin. Siitä aiemmasta keltaisemmasta, muuten samasta langasta tehdyissä omissa sukissa muuten tuli huomattavasti enemmän kirjoneuleen näköistä kuviota sukkaan "itsestään", tässä turkoosinvärisessä täpliä tuli vain ihan vähän, olisin halunnut enemmän. Nyt näyttää melkein tavalliselta raitasukalta. Yritin tehdä keskenään samanlaiset sukat, muttei ihan täysin onnistunut, kun värit eivät tulleet säännöllisesti kerältä.

Ovat nämä kyllä mun makuuni vähän liian kirjavat (turkoosit), mutta ehkä näihin voi laittaa saatelapuksi, että jos eksyy sienimetsään, voi ottaa kengät pois ja heilutella näitä sukkia, niin etsintäpartio löytää helpommin :) Nyt taas voi ihmetellä, että mihin loppulanka riittää vai pitääkö taas käydä hakemassa tälle keränlopulle kaveri, ettei olisi niin yksinäinen.

Äiti saa nämä lahjukseksi, kun hoitaa Herttaista Apulaista pidennetyn viikonlopun ajan loma-aikana. Ja ettei äiti yksin vaan pääsisi mahtailemaan uusilla sukillaan, niin Isälle piti kanssa tehdä sukat. Isälle on kiva tehdä sukkia, koska hänen tietää niitä käyttävänkin. Monet muut pihtailevat (varsinkin pitsisukkien käyttöä), kun eihän niitä raaski käyttää, etteivät kulu. Kulukoon vaan, kyllä uusia saa tekemällä . Parempaa kiitosta työlle ei olekaan, kun että näkee jonkun tekemänsä olevan käytössä. Isän sukissa on tavoistani poiketen vahvistettu kantapää, yleensä teen tiimalasikantapään, mutta Isällä on HYVIN karkeat kantapäät, ohut sukkalanka & tiimalasikantapää ei tunnu ihan kestävimmältä vaihtoehdolta!

Näillä 7-veljestä raitasukilla ei kyllä etsintäpartiota auteta, mutta toivottavasti eksyvät vain yhdessä

Ja kun Herttainen Apulainen kerran oli menossa pidemmäksi aikaa yökylään, niin hänellekin piti viimeisenä iltana tekaista uudet sukat. Näistä sammakkosukista tuli taas kerran unisukat (aiemmista tehdyistä ei mikään pari ole kelvannut, kun ovat muka kutittaneet). Näiden ei kyllä pitäisi kutittaa yhtään, kun on tehty bambulangasta. Paitsi kirjailut jälkikäteen vanhoista jämäkeristä.

Jos eksyvät yhdessä metsään, niin sammakot eivät kyllä auta etsijöitä lainkaan :)

Ei kommentteja: