20.11.2011

Omat pitkät miten-niin-hävyttömät? polvisukat

Pitkähkö tarina siitä, miten näiden tekeminen oli mukavaa siihen asti kun olivat ns. ensimmäisen kerran valmiit. Kertomus voisi myös kuulua otsikon "taaskaan ei mennyt niinkuin Strömsössä" alle...


Sukkien valmistuttua sain päähäni, että muuten kivat, mutta jos jatkaisi vähän resoria, niin saisi sittenkin melkein samalla vaivalla polvisukat.

Siispä silmukat puikolle ja neulomaan ylöspäin.

Alunperin oli ajatuksena saada käytettyä yksi Niilon retuuttama Mellanraggi- kerä, mutta tässä vaiheessa oli tietysti lankaa jäljellä enää niin vähän, että molempia sukkia piti tehdä rinnakkain, jotta sai värinvaihtokohdat täsmäämään. Ja nyt puhutaan Niilon riepottelemasta lankakerästä, josta osa oli mennyt niin sotkuun, että se piti leikata pois. Ja puhutaan siis tosi lyhyistä langanpätkistä, joilla piti saada tehtyä koko lisäresoriosuus molempiin sukkiin. .. siis hyvin monta langanpäätä myöhemmin pääteltävänä, varsinkin kun näissä värinvaihdoissa taidan oikeasti olla aika tarkka, enkä halunnut mitään sinnepäin-rivejä.


Kun sukat olivat tarpeeksi pitkät polvisukiksi ja lankakin oli käytetty viimeistä senttiä myöten, niin tuli mieleen, että en mä tämän värisiä sukkia halua. Olisi pitänyt ajatella, että esim talvisaappaiden alta nämä eivät juurikaan näkyisi. Päätin värjätä sukat.


Marja-aroniat olivat juuri kypsiä ja putoamaisillaan pensaasta, joten päätin värjätä sukat marja-aroniamehulla. keitin ja siivilöin vahvan mehun ja ajattelin käydä Niilon kanssa lenkillä liemen jäähtyessä. Kun tulin takaisin, oli HerttainenApulainen innoissaan, miten hyvää mehua olikin tullut tehtyä. Hän oli lisännyt mukaan pikkuisen sokeria ja juonut ainakin puolet mehusta...


Siispä tekemään lisää lientä. Värjäys sinänsä onnistui hyvin ja vaaleimmat osat muuttuivat punaisiksi, mutta pistin sitten sukat vielä pesukoneeseen ja osa väristä huuhtoutuikin pois. Samalla sukkien koko muuttui hieman ja nyt ne ovat aavistuksen liian suuret ja suoraan sanottuna jo hieman "vanhan" näköiset. Huoh.

Sinänsä kelpaavat, mutta eivät mitenkään ihanat. Huomattavasti helpommalla olisin tehnyt sukat jo alunperin langasta, josta pidän ja hieman pidemmällä varrella olisivat olleet jo valmiiksi polvisukat.

Mallihan sinänsä on kaunis ja helppo Saucy by Jacquelynn Vance-Kuss. mallissa ei ollut vikaa, olen sitä käyttänyt aiemminkin ja tulen varmaan vielä tekemään lisääkin Saucy- sukkia. Ei nämä kyllä mielestäni mitään nimensä veroisia ole (vrt.suomennos hävytön/ julkea/ rivo) ?

Ei kommentteja: