18.11.2011

Täysin toiveiden mukainen


Aiemmista villatakkien teoista viisastuneena (liian paksuja, liian punaisia, liian "jotain") tämä on tehty täysin HerttaisenApulaisen toiveiden mukaan. Nyt jopa hän,joka inhoaa villatakkeja, sanoo tämän olevan ihana, ja mikäs sen parempi palkinto olisikaan.

Dropsin Alpaca- langan piti tosin päätyä omaksi slipariksi, mutta tämä pistaasiväri houkutti myös neitiämme.

Ihan erikseen piti käydä hommaamassa turkoosia Alpaca- lankaa lisäksi, kun niitä tarvittiin ainakin kukiksi (ja pitkän pohtimisen jälkeen kelpasi myös reunaan). Nappien kiinnitys ja kaikki muut reunat paitsi resorit on tehty i-cord'lla.

Tämän malli on kyllä niin omasta päästä, että ihan ihmetyttää itseäkin onnistuminen - on meinaan ihan oikean kokoinenkin. Mallin muodostumista voisi kuvata vaikka sillä, että olin aloittamassa tätä helmasta ja luulin neulovani yhtenä kappaleena kainaloihin asti, mutta muutaman kerroksen jälkeen huomasin kappaleen olevan liian pieni, joten jatkoin samaan malliin ja aloitus olikin kauluksesta :)

Tämä on tosiaan yhtenä kappaleena neulottu, eikä yhtään ainoaa silmukkaa/ saumaa ommeltavana. Kukkien ja käynnöksen toteuttaminen ja niiden ompelu kiinni muuten valmiiseen työhän vei melkin yhtä paljon aikaa kuin itse villatakin neulominen. Nämä napit oli neitimme käynyt valitsemassa valmiiksi jo siinä vaiheessa, kun minulla siis oli pelkkä kaulus valmiina.

Kukkanapit on muuten tilattu Etsystä Buzzybeeshop'sta Thamaasta. Nämä ei muuten ole likimainkaan ainoat napit, jotka kesällä tilasin... nyt on nappilaatiko(i)ssa täytettä :) Pelkästään tuolta taisin tilata lähemmäs 200 aivan ihanaa nappia (ja vielä sangen edullisesti). Mutta on meillä ollut hauskaa HerttaisenApulaisen kanssa, kun ollaan niitäkin ihasteltu ja valikoitu milloin mihinkin.

Virkattujen kukkien esikuvana olivat Ninuskan upeat ruusut, vaikka lopputuloksesta sitä ei voine päätelläkään. Yritin ainakin :) ja kyllä ne tähän kelpaavat.

Köynnös on muuten myös icord'a ja tehty neulenukella.

Tämä on oikeasti ollut jo päälläkin, vaikka suurempia pakkaskelejä vielä onneksi odotellaankin.Mielialasta riippuen tämä on karkkipaita tai kukkapaita. Pääasia on, että saaja tykkää ja äiti tykkää, kun on lämmin..

Ei kommentteja: