9.1.2013

Lämmintä jatkoa Herttaiselle Anopille

Herttainen Anoppi ei ollut koskaan vielä saanut minulta yhtään sliparia, joten tänä jouluna sellainen ilmaantui pukinkontista lämmittämään talven pakkasissa. Sitten ne pakkaset samantien loppuivatkin :) ja lumimyräkätkin muuttuivat vesisateiksi. Reilusti yli puolen metrin kinokset sulivat monta kymmentä senttiä.

Kuten edellisen postauksen omassa sliparissa, niin myös tässä on samaa lankaa, Dropsin Nepalia (noin 250 gr). Oikea väri on alimmassa kuvassa, mutta salamalla otetuissa kuvissa näkyy parhaiten kuviot.

Oma versio oli kalpea versio tästä, jonka malli on Suuresta Käsityölehdestä 10/2007 (Lehtikimono). Joskus ammoin huomasin jonkun tehneet tämän ohjeen sellaisilla muutoksilla, että jätetään liehuvat kimonohihat kokonaan pois ja aloitetaan suoraan liiviosuudesta, näin tein itsekin. Kimonohihat kun eivät ole talvitakkien alla kaikkein näppärimmät. Lehtiköynnöskuvio on kyllä kaunis, työ tehdään siis sivusaumasta sivusaumaan..

Näin tästä tuli kyllä kiva ja toivotunlainen. Virkkasin vielä pääntien ja hihatiet sekä helmaan useamman kierroksen pylväitä, niin tuli vähän "tukevamaksi" ja pidemmäksi. Herttanen Anoppikin tykkäsi ja se olikin tietysti pääasia. Ja kokokin näytti onneksi olivan sangen hyvä.

Nyt on jo taas palattu joululomalta kouluun ja töihin, mutten malta olla loppuun laittamatta hyvän loman aineksia: (jumppaa ei kyllä muistaakseni kovin paljoa harrastettu, lepoa ja taukoja senkin edestä :))

Ei kommentteja: