5.10.2008

Maija-lapaset ihan itselle!

Aiemmin mainittu pipo ja lisäksi kahdet kirjavat sukat ovat valmistuneet, mutta kuvaamatta. Muistin kuitenkin kuvata heti Spiderman-sukkien jälkeen valmistuneet lapaset.
Lankaa oli vaikka kuinka, mutta silti kauppakärryihini hyppäsi kerä Novitan Isoveljeä. Yritin estellä sitä "ei noin paksu lanka ainakaan pääse nyt mukaani", mutta se muistutti hassuista SeijaP:n tekemistä lapasista, joita olin tiiraillut Hetkiä Heimolassa- blogista. Kerä mainitsi olevansa juuri sopivaa Maija-lapasiin ja viimeisenä aseenaan muistutti toisen lapaseni katoamisesta viime keväänä. Eihän se kävisi päinsä, että pitäisi tunnustaa olevansa ilman (vihreää) käyttölapasparia!
No, kerä tietysti pääsi mukaan. Yhdessä illassa se muotoutui Maija-lapasiksi. Oikein mukava malli, varmaan teen näitä lisääkin! Tässä siis aloitetaan sormen päistä ja edetään kohti rannetta. Lopuksi lapasen kärki ommellaan kiinni. Peukalokin asettuu oikein hyvin, kun sille tehty reikä on sopivasti vähän vinossa.


Itselleni ohjeessa ollut silmukkamäärä oli ihan liian iso, vaikka mulla on ihan normaalin kokoinen käsi ja tein koon 3,5 sukkapuikoilla, joten hetken aikaa asiaa pähkäiltyäni aloitin uudestaan 38 silmukalla. Lisäksi muokkasin sen verran, että tein ranteeseen 1 o - 1 n resorin kierretyillä oikeilla silmukoilla, kun itse tykkään, että lapanen istuu napakasti, mutta on helppo laittaa käteen..

Ja mielenkiintoinen juttu oli, että kun näitä kuvasin, niin muistin alkukesästä ostamani välikausitakin, jota en vielä ollut ehtinyt käyttää kertaakaan. Takissa oleva vihreä ruutu on ihan tasan saman värinen kuin uudet lapaseni :)

joku päivä sitten kuvia pikkusukista ja isoista sukista ja pipostakin.

1 kommentti:

seijap kirjoitti...

Tulipas niistä kivan näköiset.

Kiva kun kävit kertomassa lapasista. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.