1.11.2008

On täällä muutakin tehty kuin neulottu!

Ei ole pelkkää neulomista 4-vuotiaan kanssa..askarrellakin pitäisi joka päivä. Tässä viimeisimpiä tuotoksia:

Pihlajanmarjojen kerääminen kelpasi syyksi lähteä ulkoilemaan eräänä tuulisena iltana. Saatu satsi oli suuri, emme saaneet kaikkia käytettyä näihin, joten myöhemmin ehkä jotain lisää.. Nämä ainakin kuivuivat kauniiksi (ryppyisiksi) koristeiksi vaikka oviin tai ikkunoihin. Herttainen Apulainen pujotti siis poimimamme marjat rautalankaan ja käänsimme ne sydämiksi. Tässä ovat kuivumassa pannuhuoneessa:
Oikeita syksyn lehtiä on kuivatettu sanomalehtien välissä taulujen tekemistä varten, mutta teimme lehtiä ihan itsekin tulevia nimipäiviä ja kakkua ajatellen.

Nämä lehdet on tehty marsipaanista käyttäen ihan oikeita (pestyjä ja kuivaksi pyyhittyjä) lehtiä muotteina. Marsipaani kaulittiin lehtien päällä, että saatiin lehtiruodot näkyviin ja leikattiin sitten veitsellä suhteellisen oikean muotoisiksi. Muutama ötökkä ja Barbapapa kavereineen tulevat kurkistelemaan lehtien alta.


Niin ja tehdyt lehdet Herttainen Apulainen maalasi syksyn värein uusilla elintarvike(geeli-) väreillä.


Lopputulos näytti myöhemmin sitten tältä


"Pääsin" ihan itse yhtenä iltana päiväkotiin koruaskartelukurssille. Menin vähän epäilevin tuntein, kun en yhtään tiennyt mitä odottaa.. näitäpä olikin kiva tehdä! materiaaleina mm. erilaiset lasihelmet, lukkoja ja vaijeria. Taidan tehdä joskus lisääkin.
Tässä vielä illan askartelun tulokset yhteiskuvassa:


Ei kommentteja: