17.11.2008

Jouluntuloa odotellen

Talventulon läheisyys ja monen merkkipäivän olemassaolo pisti puikkoihin vauhtia, valmiiksi on tullut sukkia, pipoja ja lapasia.

Tällaisen setin sai Herttainen Kitaristi isänpäivänä. Kovin on harmaata, mutta niin oli toivekin.
7-veljestä Countrystä tehty setti on mukavan pehmeä ja tarpeeksi lämpöinen. Pipon malli on täältä ja palaset taas on äskettäin hoksatun mallin "Maija-lapaset" versio. Lankaa jäi jäljelle vain sen verran, että mahdollisen tupsun olisi juuri ja juuri saanut tehtyä, jollei Herttainen Apulainen olisi napannut jämälankaa omiin sidontaleikkeihinsä niin, että se loppujen lopuksi oli leikattava poikki useasta kohtaa, kun en halunnut ikuisesti seikkailla keittiössä, jossa langat risteilevät akselilla uuni-tuoli-kaapinovi-tuoli... no, onneksi se tupsu ei oikeasti ollut toiveissakaan. Mutta yksi kerä siis riitti!

Herttaisen Apulaisen jalka on taas kasvanut vauhdilla ja lisäksi satuin huovuttamaan vahingossa vanhat polvisukat pesukoneessa, joten hänelle piti tehdä uudet. Nämä on 7-veljestä lankaa, lisäksi "feather and fun"- kuviota.Päiväkodin Ope R oli jatkuvasti ihaillut Herttaisen Apulaisen baskereita, joten tekaisin hänellekin joululahjaksi oman :) Tämä on 7-veljestä jämäkerästä tehty, piti tosissaan neuloa täyttä vauhtia, koska langanriittäminen ei ollut loppuvaiheessa mitenkään varmaa :) Loppujen lopuksi jäljelle jäi 10 cm pätkä, joten yhtään ylimääräistä kierrosta ei enää olisikaan tullut. Tämä on tehty 108 silmukalla, eli tämä on 3-4 vuotiaan koko. Tosin nyt siis paksummalla langalla ja yhteensä 6 ylimääräistä kerrosta. Kun uusimmassa Herttaisen Apulaisen baskerissa on niitä "prinsessahelmiä", niin tähänkin piti niitä saada, tosin ompelin kiinni kätköistä löytyviä hyvin samanvärisiä kuin hattu, kaikkein pienimman kokoisia. Takanaistujat bussissa eivät varmaan edes huomaa, mutta kai Opesta on mukavaa leikkiä kuninkaallista - vaikka vähän salaakin. Tässä kuvassa on päässä vähän hassusti, kun en halunnut ruveta venyttelemään oman pään muotoon.No, toinen Ope K on itsekin tuottelias kaikenlaisten materiaalien kokeilija. Viime viikolla hän oli ollut lasinsulatuskurssilla ja näytti tekemiään (ihania!) tuotoksia. Samalla hän tuli maininneeksi kovasta turkoosi-innostuksestaan, tämä sai jotkut kellot kilkattamaan ja tuloksena olikin hänelle turkoosia sisältävät lapaset, myös joululahjaksi. Kun jo esiin kaivetussa rasiassa pieniä helmiä sattui olemaan myös turkooseina, niin ompelin koristeiksi virkattuihin kukkiin niitä. On nyt sitten helmiä helmille.
Kolmas Ope M on innokas neuloja itsekin, joten saa lankaa ja puikot lahjaksi. Ihanaa käsinvärjättyä (sukka)lankaa ja kasin puupuikot. Tässä langan väri on kyllä vääristynyt salaman takia, ei ainakaan ole lainkaan kimeltelevaa, kauniisti liukuvärjättyä kuitenkin.


Jostain kummasta mukaan hypännyt 7-veljestä Polkka-lanka muuttui myös Maija-lapasiksi, kun halusin nähdä kuinka värit suhtautuvat vinoon neulottaesssa, nämäkin päätynevät pukinkonttiin.

Nyt on tekeillä jotain toiveiden mukaista ruskeaa, mutta on näitä hys-hys-juttuja. Puikoille tulee kiire saada kaikki ideat tehtyä ennen joulua!

Ei kommentteja: