1.11.2008

Sen seitsemää sorttia

Puikoilta on päässyt lähinnä päähineitä, nyt on tosin taas sukkien vuoro ja sellaiset ovatkin pian valmiit..vielä pitäisi tehdä yhtä sun toista pientä, ennekuin pääsee villapaitojen kimppuun. Mohairmetsän ohje ainakin on jo tulostettu ja odottaa innokkaasti toteutusta. Mutta katsotaanpa näitä päähineitä:

Kun Tätönen sai omaksi syntymäpäiväkseen punaisen Cousteau-pipon, niin sellainen piti kuulemma tehdä myös hänen miehelleen. Toiveena oli vihreä ja tämä pääsee Ahdin päähän, kun viettää pian syntymäpäiviään:

Tämä on tehty 7-veljestä -raitalangasta (ja vähän siihen sopivasta vihreästä 7-veljestä langasta, kun en ollut varma langanlopun riittämisestä). 120 s.Tämähän on siis blogimaailmassa jo legendaarinen malli Typyn (Käsillätekemisen terapiaa) Cousteau-pipo. Tätä mallia on tullut tehtyä paljon, koska sopii melkein kaikkien päähän ja ilmeisesti vastaanottajat ovat aina ollut ilahtuneita.

Seuraavaksi pääsemmekin ihmettelemään outoa lautasenlämmitintä. Tällaisen käyttö on näppärää, kun joudutaan odottelemaan ruokapöydässä ja silti haluttaisiin, että lautaset ja ruoka säilyisivät lämpiminä:voi tätä käyttää myös toisenlaisena lämmittimenä, ehkä kantenakin:


Olen tosin nähnyt, että tämän luistimista vastalahjaksi saanut Emmi on keksinyt toisenkin käyttötarkoituksen:

Tämä on ihan sitä samaa pitsikuvioinen baretti- mallia, joita olen tehnyt jo aiemminkin paljon. Tässä toisiksi isoin koko, joka lisäyksillä muuttui isoimmaksi kooksi resorin jälkeen+ 5 ylimääräistä riviä. Samaa mallia piti tehdä vielä ainakin yksi (itselle), kun kylmänä iltana ei missään ollut näkyvillä ohuehkoa hattua. Tämän virkatun kukan tekeminen vei lähes yhtä kauan kuin koko baretin (baskerin).. mutta kukka on langanjämä aiemmin tehdyistä Maija-lapasista, nyt tämä lätsä sopii niiden kanssa. Tän nimi kai voisi olla Maija-hattu, kun on tehty Gjestalin Maija-langasta (joo- siitä samasta kuin February-villapaita, ohjeen mukaisen suurin koko ja lisäksi 9 ylimääräistä riviä)

Näitä seuraavia on peräti pari kappaletta (tässä kuvassa ei olle edes ehditty päättelyhommiin, kun Herttainen Kitaristi jo nappasi kokeiltavakseen...annoin koko illan luulla, että nämä ovat pipoja, joten istui sohvalla tällainen päässään ja ihmetteli, että onko tää joku ihan mun oma malli :)):


niitä on tosiaan pari, että olisivat voineet lähteä Herttaisen Apulaisen kanssa vaikka pulkkamäkeen... mutta pari päätyikin jo seuraavana iltana pesukoneeseen (2 * 1 h pikapesu 40 asteessa) ja venyttelyn jälkeisenä lopputuloksena tuli minulle itselleni lämpimät talvikelin lapaset. Olisin toivonut niiden olevan pehmeähköt, mutta aika kovat ovat..ja vähän turhan leveät, mutta alle nyt sitten mahtuvat vaikka ohuet lapaset. 6 puikoilla 60 silmiukkaa ja tehty siis liukuvärjätystä Virolaisesta hahtuvasta.

Tämä 50 villapeikkoa- blogin Mesi-pipo vaikutti mukavalta heti ensisilmäyksellä, joten sen kummempia pohdiskelematta aloitin tämän teon itselleni. Tästä tuli kuitenkin liian suuri minulle, joten isä saakin tämän isänpäivänä..Varsinkin kavennukset ovat hienot.

1 kommentti:

villapeikko kirjoitti...

Hienoja pipoja! Mesi näyttää kivalle noissa väreissä! :)