26.12.2008

Lisää joulupaljastuksia, osa 1

Herttainen Anoppi sai lahjaksi lapaset, joiden malli on Villapallon ruskakäsineistä vain sen verran muokattu, että muuttuivat sormikkaista lapasiksi. Tässä vielä päättelemättä, mutta pakettiin mennessä olivat kyllä valmiit :) Oikeasti ovat vähän vihertävämmät kuin kuvassa, salama on hieman vääristänyt väriä. "Palmikko" on kaunis, varmaan teen tällä mallilla joskus vielä lisääkin lapasia!


Ihan yllärinä tuli aivan viime tinkaan pyyntö samanlaisesta piposta, kuin minkä Herttainen Kitaristi sai isänpäiväksi, nyt vain harmaana. Tässä mallia esittelee joululauluja treenaava PinkiePie, joten mallista ei nytkään saa aivan selvää. Pipo on kuitenkin oikein hyvän mallinen ja vähän vaihtelua alituisiin Cousteau-pipoihin (jotka kyllä ovat mieluisia myös).
Tässä "Keeping Boyfriend's Ears Warm Since 2006 "-pipossa kavennetaan ensin joka toinen ribbi pois ja sitten loput. Muuten sama kuin Cousteau-pipoissa 3 o 2 n jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...kunnes yhtäkkiä jo kavennetaankin. Näissä olen tehnyt 18 cm ennen kavennuksia, jotka loppuvat aika pikaisesti. Stephanien sivuilla huomautetaankin, että jos haluaa pipon riittävän korville, niin vähän ylimääräistä ennen kavennuksia. Ainakin HerttaiselleKitaristille 18 cm oli aika hyvä määrä niin, että korvillekin riitti vähän. Muuten malli EI ole nimensä mukainen.

Herttaisen Apulaisen kummitäti V:lle pukki vei vihreät sniikkerit/ lyhytvartiset villasukat. Tähän 7-veljestä väriin ihastuin itse kesällä ja hämmästyisin, jos V ei pitäisi väristä. Ihan perussukka, jossa feather-and-fun- mallineuletta päällä ja tiimalasikantapää.


Herttaisen Apulaisen toinenkin kummitäti M sai samantapaiset sukat, nämä tosin ovat joulunpunaiset ja ilmiselvät Kerttu-sukat tiimalasikantapäällä.


Oma kummitätä H sai saman mallin mukaiset Kertut, mutta hänelle tuli tehtyä vähän pidemmät varret, kun asunnossaan on kuulemma oikeasti kylmät lattiat.Herttainen Apulainen ihastui kovasti, kun jouluaattona eteiseen ehdittyään huomasi, että tontut! olivat tuoneet hänelle taas! jonkun jouluyllätyksen, joka ei mahtunut edes joulukalenteriin. Olivat tuoneet siililapaset ja kaulurin (joka enemmän taitaa muistuttaa soopelia tms). Mutta on ns samaa sarjaa. Siileissä on käytetty Novitan Tango-hapsulankaa ja ruskeaa 7-veljestä lankaa. Kauluri on vain pitkä pötkö (niin pitkä kuin lopusta hapsulangasta riitti), jossa "päässä" napinlävet silmiä varten. Lapasten malli on suoraan Novitan sivuilta. Pehmeät ja karvaiset, juuri sopivat hienosteluun (mutta mikäli voin itse vaikuttaa asiaan, niin eivät hiekkaleikkeihin, vaikka voidaankin pestä pesukoneessa).

Veli oli hankala aihe neulojalle, kun aika ei oikein riittänyt mihinkään ihmeelliseen luomukseen (ja kamala flunssa alkoi todenteolla iskemään päälle juuri ennen joulua). Niinpä sai lapaset (joiden mallina on taas kerran käytetty Maijaa) ja kaulurin, joka on etureunasta takareunaan neulottu ja lopuksi kaulus. Kaulurin rinnuksessa on Novitan 7-veljestä-erikoisliitteen liivistä napattu palmikko. Ihanaa pehmeää pesunkestävää 100% villalankaa, Schoppel Wolle'n Reggae ombre'a Lankamaailma Nordiasta, toivottavasti väri miellyttää.


Ei kommentteja: