9.2.2009

Tammikuun saldona 5 paria sukkia ja rusketus :)

Tammikuussa sain aikaiseksi vain sukkia, sentään 5 parit. Kaikki on tehty isosta lankamäärästä, jonka ostin itselleni vähän ennen joulua Lankatalo Nordiasta. Sitten lähdimmekin Gran Canarialle lomalle, enkä ottanut lainkaan lankoja tai puikkoja edes mukaan. Yhden (ruotsalaisen) naisen näin neulovan sukkaa hotellin aulassa, silloin vähän kirpaisi..

Vuoden ensimmäiset sukat menivät Anopille synttärilahjaksi. Olen kyllä tehnyt hänelle aiemminkin sukkia, mutta en tällaisia ohuempia. Nämä mahtuvat kenkiinkin tai yösukkina eivät hikoiluta varpaita. Kuviot kohdistuivat esimerkillisesti, paitsi toisen sukan aivan lopussa toiseen tulikin vielä pari riviä vaaleaa. Arvaa harmittiko, sukat kun ovat oikeasti keskenään ihan saman kokoiset. Ilmeisesti kelpasivat kuitenkin. Nämä ovat JärboGarn mellanraggi- lankaa. Nämä ovat ihan perussukat tiimalasikantapäällä.

Edellisistä sukista jäi jonkinverran lankaa jäljelle, joten tein itselleni sniikkerit 10 puikkoa langalla ohjeen mukaan. Ohje oli helppo tapa opetella samalla sukan neulominen kärjestä alkaen. No eihän se lanka riittänyt kuitenkaan, joten molemmissa on loppuosa tehty beessistä Maija-langasta. Onneksi langan loppuminen oli selvää jo alusta lähtien, joten tein kahta sukkaa yhtä aikaa niin pitkälle kun lanka riitti. Nämä päätyivät yösukkasiksi, koska varrettomine ne on helppo nappasta keskellä yötä pois jalasta. Takasauma on päätelty kolmen puikon päättelyllä, jottei sauma jää näkyviin.

Seuraavaksi HerttainenApulainen oli valinnut hommaksi tehdä hänelle uudet polvisukat. Edelliset olivat kuulemma väärän väriset, ja kun sattui näkemään Viking Froya-kerät, niin langan valinta oli helppo homma. Kuten tekeminenkin. Karkkisukiksi nimetyt sukat pääsivät heti valmistuttuaan luistimien sisään, kun pitkähkö varsi ei paina luistimissa. Luistelukin alkoi heti sujua ihan toiseen malliin :) "tsiuh-tsiuh- kato mä osaan jo"

Innostuneena kärkialoituksesta tein seuraavatkin niin ja kantapään tekemisen jälkeen tein vielä Punokset puikoille-kirjan Virta-sukkien palmikkoa jonkin verran. Ajatuksena oli tehdä itselle pitkät polvisukat Virta-malliin mukaan, mutta ei väritys oikein kuitenkaan mielestäni sopinut tähän tarkoitukseen, joten jätin suosiolla lyhytvartisiksi. Nyt tulevat pääsemään äidin nimpparisukiksi, hän kun tykkää tällaisista unisukista. Värinvaihto ei tässä langassa kyllä mene nätisti, mutta muuten ihan kelpo sukat. Ja ensimmäiset oikeat sukat kärkialoituksella.


Ihastuin näihin lankoihin, seuraava esiteltävä on kanssa Melanraggia. Vähän vieroksuin sinisiä sukkia, mutta voi olla, että nämä jäävätkin itselle. Valmiista parista ei nyt ole kuvaa, mutta kyllä ne tammikuussa valmistuivat. Malli on Saucy! (Cider Moon), mallissa on vahvistettu ranskalainen kantapää ja kiva pintaneule sekä vahvistettu kärkikin. Nitä oli kiva tehdä, sillä ohje oli hyvin kirjoitettu ja tekemisen ilo oli suuri. Melkein jäi pakkaamisetkin puolitiehen, kun en millään olisi halunnut laskea sukka kädestäni. 100 gr ei aivan riittänyt, joten toiseen sukkaan piti viritellä onneksi melkein samanvärisellä Nallella viimeiset rivit, lankaa olisi pitänyt olla vajaat 2 m enemmän.. Mallin oikea linkki ei näyttänyt nyt toimivan, mutta täällä lienee lähes sama ohje.

Ei kommentteja: