9.7.2009

Perhostehtaalta iltaa


Työkaveri pyysi jokin aika sitten, että tekisin heidän rippijuhliinsa suklaaperhosia. Melkein unohdin, mutta onneksi muistin kuitenkin ajoissa. Suklaat vaan sulamaan ja perhostentekoon!

Me oltiin HerttaisenApulaisen kanssa molemmat samaa mieltä, että rikkimenneet saadaan syödä samantien, vaikkei mikään karkkipäivä olekaan. Harmillisen vähän meni rikki, mutta ei nyt sentään tahallaan ryhdytty näitä pilkkomaankaan.

Tein nyt sitten samantien parikymmentä, joista 11 meni Päiville ja kolme me syötiin samantien. Ei heidän kakkuihinsa noin montaa päälle laiteta missään tapauksessa, jos eivät nyt ihan valtavaa perhoskekoa päätä kasata kakkujen päälle, mutta onpa valinnanvaraa ja varakappaleita, jos joku vielä hajoaa tai sulaa.

Itsellä kävi nimittäin muutama viikko sitten niin, että laitoin kakun päälle perhosia ja nehän sulivat aivan samatien - muutamassa silmänräpäyksessä! no, keittiössä oli taatusti kuuma, kun ulkonakin tuolloin oli 28 astetta - oi niitä aikoja! Onneksi silminnäkijä todisti, että kyllä nuo omituiset möykyt vielä hetki sitten olivat ihan hienoja :)

Perhosten mallit olen aikoinaan kopsannut Kinuskikissan sivuilta, nyt kokeilin kaksiväripursotustakin ja erilaisia kimalteita ja nonparelleja.
Kivahan näitä on tehdä, onnea vaan juhliin jo näin etukäteen!

Ei kommentteja: