16.9.2009

Liila palmikkoreunainen jakku


Jonkun lehden välissä jokin aika sitten tuli kuponki, jolla saisi valitsemansa lehden ilmaiseksi. Tilaisuudesta ilahtuneena valitsin Suuren Käsityölehden ja se ilmaantuikin postilaatikkoon tosi nopsasti. Minähän en juurikaan ompele kuin hätätapauksessa, enkä osaa edes virkata, joten lähinnä ne neuleohjeet kiinnostivat.

Lehden tuloa seuraavana iltana tuli edellinen työ valmiiksi ja piti saada uutta puikoille.. pikaisella silmäyksellä aloitin liilasta Maijasta mallin 4 mukaista palmikkoreunaista jakkua. Langantiheys oli sopiva, joten pystyin tekemään suoraan ohjeen mukaan, kokona tässä s:n ja m:n välimuoto.

Tämä on jopa jotakuinkin ohjeen mukaan tehty, tosin kainalokavennuksiin saakka olen tehnyt pyörönä. "Jotakuinkin ohjeen mukaan" tarkoittaa tässä, että sen tein minkä ymmärsin, kylläpä oli hankalasti useammassakin kohdassa kerrottu mitä pitää tehdä. Ja ylipäätänsä sellaiset ohjeet, joissa joka 4. kerros tehdään jotain ja joka 6.kerros jotain muuta ja pitää muistaa monta asia yhtäaikaa... ei ihan mielijuttuja! Muutenhan tämä oli helppo, tuplahelmineuletta ja yksinkertaista palmikkoa, olisi periaatteessa ollut hyvä telkkarineule, mutta se alituinen laskeminen.. voi itku.

Kehittelin sitten tukkimiehen kirjanpitoon perustuvan viiva-piste-selostuksen, että toiset puolet (etuyläosa ja hiha) tulisivat keskenään samanlaisiksi - ei tämä muuten olisi onnistunutkaan.
Ilman erillistä apupaperia homma olisi ollut aika hankalaa. Ai miksi äidin papereihin EI SAA tehdä yhtään lisäviivaa eikä yhtään värikästä täplää?? Ja mitä enemmän kiellät koskemasta ohjeeseen, sitä vastuttavammaksi ohjeen lisämuokkaus muuttui.

Tuli sentään valmiiksi ja on jopa sangen hyvä. Oma mielipiden ohjeesta siis on "sekava" ja palmikon reunaan olisi voinut tehdä vielä muutaman lisänurjan, jotta se erottuisi paremmin. Varsinkin niskan taakse tuleviin kaitaleihin, niskasta ei nyt kovin hyvin näy, että sitä kiertää palmikko. Hihansuun leveät "lärpäkkeet" ovat aika kivat.Pidensin tosin hihat kokopitkiksi ja vartalo-osaankin tuli hieman lisää pituutta, koko on nyt ihan oikea.

Olen tätä jo käyttänytkin, mutta nappia en ole tullut ommelleeksi, kun en osannut valita sopivaa.

Tämä kuvauksen aikainen kiinnipitolusikka ei sentään ollut käytössä töissä :)

Ei kommentteja: