14.9.2009

Vaarallinen dinosaurus-pipo

HerttaisenApulaisen ystävä Matias täyttää pian 5 vuotta ja sain aika tarkasti ohjeistetun vihjeen lahjaksi (tai oikeastaan sen osaksi). Viime vuonna tein hänelle Spiderman- sukat, jotka ovat vieläkin ylpeyden aihe, mutta suurin mielenkiinto onkin kuulemma nyt siirtynyt dinosauruksiin "tai lohikäärmeisiin ja kaikenlaisiin vaarallisiin liskoihin jotka puree ja joiden suusta tulee tulta". .

Pipo itse on oliivinvihreää Maija-lankaa ja on aloitettu päälaelta lappualoituksella. Leventelin ihan näppituntumalla ja vähän mittailin kokoa HerttaisenApulaisen viimekeväiseen pipoon...kyllä tämä mahtuu, itselle on vähän liian pieni :) Tästä oli tulossa kai liian suuri (144 s), joten resori on tehty taas vähän pienemmillä silmukkamäärillä (130) ja kun lanka uhkasi loppua kesken, niin resori jäi sen verran lyhyeksi, että ompelin sen varmuuden vuoksi kiinni.

Dinosaurus-lisko-lohikäärmeen teko oli itse asiassa hitaampaa kuin varsinaisen pipon. Tämä on neulottu tasona summittaisen hahmotelman mukaan ja ommeltu lopuksi kiinni pipoon. "Kelpaa", sanoi HerttainenApulainen ja ilmoitti tarvitsevansa balettipipon (naperobaletti aloitettu maanantaina ja hän tietää jo ensimmäisen tunnin perusteella olevansa hyvä ellei täydellinen), mikä mainio itseluottamus. Hoilotteli mennessään, että "täytyy mennä tanssitunnille" - ei sentään ole vielä lumikelit, jotta olisin jäänyt seisomaan lumeen..

Ei kommentteja: