6.11.2009

Kolmet käsineet lisää


Oikeasti nämä kai olisivat nimeltään lapaskämmekkäät vai kämmekkälapaset. Näiden idea tuli Tornado- lapassormikkaista (Mira Lanki), mutta lanka on eriä, samoin kuin silmukkalukumäärät ja palmikkokin. En myöskään tehnyt näitä kynsikkäiksi vaan kämmekkäiksi, joissa siis on huppu. Minulle liian isot, mutta niin oli tarkoituskin.


Valmistuttuaan vaikuttavat sangen näppäriltä, toiste tehdessä pitää muistaa funtsia, josko silmukkojen poimimisen olisi voinut tehdä kämmekäsosan sisäpuolelta, eikä palmikkokuviosta ulkopuolelta - ehkä olisi voinut poimia helpommin sisältä?


Näiden näppärin idea on mielestäni se, että peukalo ei ole kokonainen, mutta silti pitkä. Useimmitenhan kämmekkäissä ja kynsikkäissä peukalo on ihan tavallinen kokonainen, joten miten pinsettiote sujuukaan ... näitä peukaloita voi tarvittaessa nykäistä vähän alaspäin, joten esim lapsen nuhaisen nenän pyyhkiminen pulkkamäessä onnistuu ilman että a) lapanen likaantuu tai b) lapsen nenä raapiintuu ..nämä ovat nimittäin aika "rouheaa lankaa", Naturgarnia. Lankaa meni noin 75 grammaa.Kirjoneuletta aiemmin tehdessä ja HerttaisenApulaisen niitä sovittaessa tarvittiin yhtäkkiä hänellekin uudet lapaset "tällaiset paksut".

Mikäs siinä, kyllä vielä viidennenkin parin saa peräkkäin tehtyä, kun kerran on tarvetta/ toiveena. Näissä on hänen värivalintansa - tosin valmistumisen jälkeen ilmoitti "että mä taidan kyllä sittenkin tykätä enemmän kelkusta ja vihkusta (siis keltaisesta ja vihreästä) kuin punkusta (siis punaisesta)... anteeks vaan".

Paksuus näissä kuitenkin miellytti ja pääsevät käyttöönkin kun nyt näköjään ilmat jo kylmenevät sellaiseksi, että hanskat on oltava - jopa hänenlaisellaan hikikädellä. Nämä on tehty mutu-tuntumalla ja ajatuksella, että pitkä varsi on hyvä. 40 silmukkaa oli sopiva arvio ja kumpikin lanka on 7-veljestä.

Lisäksi sain aikaiseksi virkata! itselle kiinteillä silmukoilla lapaset, tämä virkkaaminen oli sangen suuri saavutus minulta, mutta nopeastihan nämä sitten valmistuivat (tässä kuvassa vielä päättelemättöminä). Varressa on virkattu silmukan takareunasta ja lapasosassa molemmista reunoista, aika eri näköistä.

1 kommentti:

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Nättiä töitä olet tehnyt!