2.1.2010

Mikon slipari

Broidi- parka on saanut vain vinon pinon pipoja, lapasia, sukkia yms, mutta ei koskaan sliparia. En ole ihan varma siitä, kuinka sliparityppi oikein onkaan, mutta ehkä tätä voi ainakin poikien kalastusreissuilla tai kotona käyttää.

Tämäkin on tehty "omasta päästä", summittainen arvio sopivasta silmukkamäärästä saatiin yhdistelemällä montaa ohjetta, lopputuloksessa 228 silmukkaa. Tehty pyörönä kainaloihin saakka. Oikea väri on vaalean beessi, mutta jostain syystä ulkokuvissa näyttää ihan harmaalta.
Tein tähän v-aukon, kun broidillakin on aika iso pää ja näin mahtuu ainakin pää kaula-aukosta :). Mallikuvion nappasin taas kerran kirjasta "Kauneimmat neulemallit" (Lesley Stanfield) (malli 121). Mallikuvio oli aika helppo, mutta rivejä oli pakko laskea, jotta tiesi koska jotain pitäisi tehdä.

Muutaman kerran olin huolimaton, mutta tulipa todistettua, että aina ei tarvitse purkaa ja korjata palmikkoa. Pelkän palmikkokohdan voi purkaa ja korjata neulomalla vain tuon kohdan uusiksi - kunhan muistaa tarkistaa langan kireyden. korjatuista kohdista ei kyllä helposti ainakaan huomaa, että siinä on senttitolkulla purettu ja tehty uusiksi ainoastaan pieni osa.


Ja kun takaosa olisi ollut niin kovin tylsää ilman mitään kuviota, niin taas kerran tein sinne yllärin, tämäkin mallikuvio on samasta kirjasta (malli 123).


Koska tämä on vähän pieni Herttaiselle-Kitaristille, niin sopii Broidille, eli koko on suurinpiirtein l.

Oli tässä muutakin harmia kuin huolimattomuus palmikonkierroissa: Pingotusvaiheessa kun työ oli märkä vasta huomasin, että vaikka lanka oli koko ajan samaa 7-veljestä lankaa, niin yksi kerä olikin ollut eri värjäyserää!

Tässä vaiheessa kuului kellarista kyllä p*r*le ja hel*tti ja melkein kaikki muutkin kirosanat ja koko ilta oli pilalla.

Oikeasti en ollut huomannut mitään aiemmin! Tosin tätä nyt oli tehtykin lähinnä öisin Herttaisen Apulaisen jo nukkuessa.

Onneksi kuivuttuaan ero ei ole näin näkyvä ja onneksi se vähäkin joka näkyy, voisi olla tarkoituksellista, kun se on nimenomaan keskiosassa. Tähän kun meni vähän vajaa 3 kerää ja kappaleeseen ennen hihajakoa tasan kaksi kerää (joistä jälkimmäinen se erivärinen). Broidi on kiltti ja kohtelias, tuskin ottaa asiaa esille. Jos kehtaa ottaa, niin värjään koko työn.

Jos ei tarvitse värjätä, niin broidi sulautuu hyvin sohvatyynyihin :)

1 kommentti:

Sipi kirjoitti...

Hieno slipari! Jos tuo pieni väriero haittaa niin voithan sanoa että se on varjoneuletta :)