7.10.2010

Vauvasatsi Herra X:lle

"Melkein sukulaiselle" on tulossa perheenlisäystä loppusyksyllä ja olin jo aiemmin tehnyt Novitan Puro Kaarnasta nutun odottamaan pikkuisen syntymää.

Tein lisäksi toisen villatakin, Offset Wraplan'in/ by Sara Morris (Mellanraggia (Järbo Garn) ja lisäksi täyttä villaa), luulisin että tuleva äiti pitää tällaisesta aika selkeästä sinisävyisestä.

Villatakin malli oli aika kiva epäsymmetrisine napituksineen, mutta tehtiin vähän hankalasti useammasta osasta ja reunuksetkin kukin erikseen. Napit on vanhasta Marimekon paidasta.
 
Suuren kiroilun aihe tässä olikin lanka, joka värjäsi valmista työtä pingottaessa valkoiseen selvästi näkyviä sinisiä laikkuja! Olen käyttänyt tätä Mellanraggia vaikka kuinka moniin töihin, mutta ilmeisesti tässä erässä oli vikaa!! Työ tuntui tässä vaiheessa olevan pilalla, kun edes pesukonepesu ei vienyt värjäytymiä pois.

 
Kehittelin sitten tällaisen erikseen neulotun ja työhön kiinni ommellun pupun koristamaan juuri värjäytynyttä osaa, pikkuistakaan ei paina, koska on sivussa. Puuh...tilanne pelastettu! ja oikeastaan tuo pupu on aika söpö.

Mellanraggi- ja villavarastot eivät huvenneet lainkaan, sillä sain toki korvaukseksi värin leviämisestä lankamaailma Nordiasta uudet langat, kun kävin valittamassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vauva syntyi 22102010 ja saa kohta paketin näitä villaisia ihanuuksia. Voin kyllä sanoa, että neuleet, tossut yms ovat suloisia, kivan mallisia ja väritys on varmasti mieleen, kun lahjansaaja on poikavauva.

Kiitos Herttainen Kirsikka - olet herttainen, kun jaksat huolehtia muistaa ihanilla neuloksillasi meitä sukulaiia ja "melkein sukulaisia".