21.5.2011

Äitienpäivähuivi -Annis 4

Äitienpäivää tuli taas vietettyä Tammisaaren saaristossa täydellisen upeassa säässä. Onnellinen päivä. Niilokin kävi ensimmäistä kertaa elämässään uimassa väreilevän veden innoittamana, samoin uivat HerttainenApulainen ja Riku. Vesi oli 10 asteista, joten ei me muut...

Kaislikossa ja rannalla olikin Niilolla onnenpäivät, kun oli ihan ihmeellisiä tuoksuja ja hajuja. Myöhemmin kerättiin kahdeksan !! punkkia turkista, kotona sännättiinkin sitten apteekkiin punkinkarkoituslääkkettä hakemaan.

Omaa äitiä onniteltiin vasta maanantaina kotiin palattuamme, hän oli joskus esittänyt toiveen "sellaisesta huivista, minkä voisi (Tallinnassa) kiepauttaa reteästi kaulan ympärille ja ihmiset ihailis".

En tiedä siitä ihailusta, mutta kiva huivi tästä Anniksesta taas tuli. Annis 4 on tehty Hjertegarnin Merino silk-langasta (merinoa 60%, silkkiä 20%, bambua 20%)), joka on pehmeää ja ihanaa - juuri äidille sopivaa!

Langanmenekki noin 75 grammaa.

Huivien malli on siis taas Annis by Susanna IC (Ravelryssä Annis Knitty).

Eikä tässä vielä kaikki (eikä ollenkaan helmiä sioille): nyppyjen tilalle on koko rivien pituudelta neulottu toistakin lankaa ja näin saatu näppärästi lasihelmet mukaan työhön. Tämä Pearl-lanka onkin näköjään näppärää juuri tällaiseen, vaikka tulikin Oulunkylän Fashion Housen ystävyysmyynnistä yllätyspussissa vähän niinkuin ylimääräisenä.

Ei kommentteja: