7.1.2012

Joulunpunamekkoinen neitonen

Joulua ennen tuli pikainen tarve punaiselle joulumekolle, eikä sellaista tuntunut löytyvän (sopivaan hintaan tai oikeaa mallia) mistään... niinpä me pistettiin ompelutehdas pystyyn ja mekko olikin päällä lähes kaikkina joulun päivinä.

Tämä tehtiin täyttämään kaikki toiveet: joulunpunainen, liehuvahelmainen ja helmillä koristeltu.

Kaavoja ei ollut, joten osat on leikattu mutu-tuntumalla, vähän vanhasta mekosta mallia ja kokoa katsoen.

Hankalaksi tässä meinasi muodostua liehuvahelmaisuus, kun lopputuloksena syntynyt 8 palasta koottu helma ei kuulemma hulmunnutkaan tarpeeksi.. onneksi keksittiin käyttää vanhan, liian pieneksi jääneen mekon kerroksellinen alushameosa tähän... kyllä kuulkaas hulmusi! Tämä oli niin ex-tempore työ, että kankaanakin käytettiin Annin prinsessaviitasta yli jäänyttä palasta.. ja nyt ei kyllä jäänyt yli yhtään mitään! Rintakoristekukkanenkin jouduttiin tekemään vanhasta satiinisesta lahjanauhasta ja kultanapista. Ja ne helmet - ommeltu yksitelleen kaulukseen ja helmasaumaan.

Kyllä tällä kelpasi jouluna esiintyä serkusten kanssa Joulupukille.

Jos vielä samaan jotain muuta jouluun liittyvää muistoksi.
Tänä vuonna ei ollut joulukuusta, kun Niilo olisi kuitenkin repinyt (ja syönyt) kaikki koristeet pois, niinpä meillä oli iso risukimppu takan päällä. Se oli spreijattu hopeiseksi ja koristeena oli vain hopeapalloja, lasilintuja ja pieniä led-valoja. Kaunista  - eikä lopputuloksena ollut juhannukseen asti löytyviä neulasia lattilistojen alla.

Ei kommentteja: