25.5.2012

Oman kodin karttakoordinaateilla


Pidän joka paikassa nykyään olevista koordinaatti- ja tai tekstityynyistä, mutta intoa sellaisen hankkimiseen ei kuitenkaan ole ollut. Vähän senkin takia, että eiväthän ne tekstit tai osoitteet mitenkään  minua kosketa.

Sitten yhtenä iltana iski inspis! Toteutusaika samantien, vaikka olisi jo pitänyt nukkua. Toteutustapa: otetaan käyttöön aiemmin muutamalla eurolla Askosta ostettu pellavatyynynpäällinen ja tarttuvat (sprii -kangas-)tussit...

Niin ja netistä selville oman osoitteen koordinaatit..en muuten ollut tiennyt, että koordinaatistojakin on ties minkä nimisiä ja siis monenlaisia. 

Päädyin sitten käyttämään hätäkeskus hätäkeskuksen 112-palvelua, kun sen nyt kuitenkin täytyy olla oikein..


Ei mennyt kauaa, mutta tuli kiva. Tässä viimeisessä kuvassa näkyy muuten vähän paremmin uudistettua olkkarin seinäämme- Tuleepa dokumentoitua, että se tehtiin keväällä 2012.

Itseasiassa niin kiva, että kun sitä tehtyä seuraavana iltana jo kehuttiin :) niin piti lähteä heti kangaskauppaan ostamaan pellavakangasta (kun ei siellä Askossakaan enää näitä isoja ollut tarjouksessa, tai muutenkaan. Kävin kyllä katsomassa, josko voisi oikoa).

Tyynyliinan teko ei vienyt kauaa ja kun äitienpäivä oli tulossa, niin myös HerttainenÄiti ja HerttainenAnoppi saivat omat koristetyynynpäällisensä. Nämäkin ovat isoja, noin 70 * 60 cm. Ja tietysti heidän osoitekoordinaateillaan. En tiedä miten tyyny pysyy pussissaan, mutta jos tarvitaan, niin laitetaan lisäksi nappi tai sitomisnauhat. Ilmeisesti olivat mieluisia.

Vallan intouduin ja HerttainenÄiti sai lisäksi lahjaksi tuunatun (HM:n) pellavaisen torkkupeitton, mutta ei sitäkään suinkaan jääkiekkomatsin aikaan tehty, paitsi erätauolla ehti vähän väritellä tekstejä.

Torkkupeittoon tuli joka kulmaan jotain: kotikoordinaatit, mökin koordinaatit, muutama pöllö TAAS! ja viimeiseen kulmaan HerttainenApulainen teki vielä nimikirjaimen. Tähän ohueen peittoon oli muuten tosi paljon hankalampaa väritellä tekstejä, kun meinasi aina liukua alta pois.
HerttainenÄiti nauroi kaikki koordinaatit nähdessään, että tähän torkkupeittoon kietoutuneena voi käppäillä ympäriinsä sitten kun päässä alkaa heittämään, eikä muista enää missä asuu... joku osaa ehkä tuoda kotiin :) Pöh- vielä on ainakin terävä kuin partaveitsi, onneksi :)

1 kommentti:

Mamma A. kirjoitti...

Ihan MAHTAVA idea tyynyyn!!