17.5.2009

Äitienpäiväpaita

Minttumaari- huivin jälkeen piti pistää töpinäksi, sillä äitienpäivätekeleen tekoon ei ollut montaa iltaa jäljellä. Äiti yhtäkkiä kuitenkin ilmaisi toiveekseen puuvillaisen paidan, eihän sellaista valmiina ollut -eikä itseasiassa ollut edes tarvittavaa määrää puuvillalankaa. Lankakaupan kautta kotiin ja silti tuli pikkuisen tuli kiire, puikkojen suihkintaa saattoi kuulla hyvinkin myöhään illalla.
Tämä on suurinpiirtein Ulla-lehdessä oleva ylösalaisneule (by Johanna Pajakoski). Malli on kyllä kiva tehdä, eikä pelkästään siksi, että siinä ei tosiaan ole yhtään saumaa! Tällä perusohjeella teen varmaan lisääkin (itseasiassa siihen on jo lankaakin hankittuna). Tässä lankana JärboGarn'n "SoftCotton" (100 % puuvillaa), sitä meni melko tarkkaan 300 grammaa. Tässä ylimmässä kuvassa väri on oikein, salamaa käytettäessä kuvista näköjään tuli vähän eri väriset. Tämä on siis vaalean liila. Pingotuksiin ei tosiaan ollut aikaa, mutta on tätä vähän prässäilty ennen paketointia :)

Lopputulosta voi viileämpinä päivinä pitää sliparina pitkähihaisen paidan päällä


tai ilman paitaa lämpimillä säilläKuvaajana näissä omakuvissa HerttainenApulainen. Äidille on helpohko tehdä tällaisia, sillä olemme ihan samankokoisia, joten kokovertailuja voi tehdä ihan itsensäkin päälle. Jotta olisi vähän "näyttävämmän näköinen", niin tähän on tehty pitsineuletta sekä eteen että taakse. Pitsimalli on napattu Elli-plazan luonnonvalkoinen jakku- neuleesta. Äiti tykkäsi :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Totta on, äiti tykkäsi kovasti puserosta ja käytti sitä heti seuraavana päivänä kun taloon tupsahti vieraita :) !