31.5.2009

Uusi ylösalaisneule

Äitienpäivälahjan teosta innostuneena päästin tehdä toisen samanlaisen. Malli on taas sama Ulla-neulesivuilta napattu Johanna Pajakosken ylösalasraglan. Tämä on muuten tehty ohjeen mukaan, mutta etuosassa on pitsineuletta ihan mielenkiinnon pysymiseksi. Pitsineule on napattu kirjasta "Kauneimmat neulemallit" s. 126, kuvio 196. Lisäksi on tehty vähän vyötärökavennuksia - jotka vieläpä kohdistuivat oikeaan paikkaan :)

Lankaa (Kokon Zitron - 35 % silkkiä, 35 % puuvillaa ja 30 % polyakryyliä) meni vartalo-osaan vain 150 grammaa ja hihoihin pikkuisen lisää. 200 gr riitti vallan mainiosti. Tämä lanka oli ihan ohjeen tiheyttä ja silti ohjeessa tähän sanotaan m-koossa menevän 450 gr! Tuskin nämä etuosan pitsin reiät tuollaista langansäästöä tekivät?
Langaksi tähän olin valinnut Fashion Housen ystävyysmyynnistä ostetun 500 gramman paketin (20 euroa), mutta tällä langanmenekillähän paketista riittää kahteen paitaan ja vielä huivikin! Äiti kyllä tykkäsi edellisestä... ja tykkää ruskeasta..hmmm.
Tässä vielä lähikuvaa pitsineuleesta, salama vääristää väriä, on tummanruskea, sellainen suklaasävyinen.


Tämä on ihan itselle ja fiilis: OK, tulee käyttöön. Tämän päivän helteelle ehkä jopa kuuma (27 astetta), mutta saattaa päästä jopa Roomaan loppuviikosta, kun häippäsen pikkulomalle.

Ei kommentteja: