7.5.2009

Minttumaari

Toinen viikon sisään valmiiksi saatu pitsihuivi!

Katja Kvintuksen Minttumaarin teko alkoi sunnuntaina jo ennenkuin edellinen Gail (aka Nightsongs) oli edes pingottumassa, ja valmistui jo tiistaina. Voi olla, että meneillään olevalla lätkän MM-kisoilla on jotain tekemistä sohvalla istuskelun kanssa. Kyllä näitä voi tehdä telkkariakin katsellessa, Minttumaaria vielä paremmin kuin Gailiä, sillä mallikuviohan on suorastaan helppo. Tätä oli ihan mukava tehdä ja valmistuikin nopeasti.

(Tosin tässä kävi ylpeys lankeemuksen edelle kun pari kertaa joutui silti purkamaan, kun oli antanut mennä vaan..ja yksi pienehkö virhe jäikin..tosin sitä ei muut huomaa)

Tässä oli lankana Oulunkylän Fashion Housen ystävyysmyynnistä ostettu Hjertegarnin Merino silk (merinoa 60%, silkkiä 20%, bambua 20%). Lanka oli niissä yllätyspusseissa, jotka aina maksavat 3 euroa. Hyvä ostos, nyt 5 kerää (5 * 50 gr) maksoi siis 3 euroa, kaupoissa yksi kerä näyttää maksavan lähemmäs 5 euroa. Onneksi ostin paitsi tällaista sinistä, niin myös hyvin tummansinistä samat 250 gr, siitä määrästähän tekee jo vaikka mitä :)

Puikkosuositus langalle on 3-3½, mutta käytin numeroa 5. Lankaa tähän meni hämmästyttävän vähän, vaikka tein ihan täysikokoisen, 100 gr melkein tasan, vain päättelykierrosta varten piti korkata kolmas kerä. Tähän lanka tähän maksoi siis 1,2 euroa :) ei paha! Ja tätä ihanuutta on vielä muutamaa metriä vaille kolme kerää odottamassa...huivi tai unisukkia tai jotain muuta sangen pehmeää ja ihanaa.
HerttaisenApulaisen mielestä nämä on kukkia.Ei kommentteja: