17.6.2009

HerttainenApulainen 5 v


Vain hyvin pientä neulomista yömyöhällä on ollut havaittavissa, sillä kaikki tämän viikon illat vievät HerttaisenApulaisen syntymäpäivät. Juhannuslapsella on rankkaa, kun joka päivä tulee joku ja aina pitää jännittää jo etukäteen ja illalla ylikierroksilla.

Sukulaisjuhlissa tarjotiin kanasalaattia ja patonkia, kakkua ja toffeekuorrutettuja banaanileivoksia.
Kakkua varten olin jo aiemmin maalannut marsipaanille Helinäkeijun, mutta kun näytin sitä sankarille, niin ilme muuttuikin yllättäen apeaksi: "Mä kyllä haluaisin prinsessan kanssa"... huoh... uudet maalaussessiot seuraavana iltana, Lumikkikin pääsi ikuistetuksi hetkeksi - kakku meni kyllä jo. Lopputuloksesta tuli kyllä aika hyvät, ainakin kun huomioi, että kokeilin maalausta nyt ensimmäistä kertaa. Vieraat onneksi ymmärsivät ihailla tuotoksia ääneenkin, joten toistekin tulee varmaan maalattua.

Aatun Apajilla- blogista helmikuussa voittamassani vuosipäiväarpajaisissa voittamani Rainbow Dustin hopeista kimallejauhe, Snowflake -sävyinen kimalletomuväri ja pullo helmiäissuihketta pääsivät käyttöön ensimmäistä kertaa, käytin aika surutta ja valmiit kuvat olivat sankaristakin hyviä "koska ne kimaltavat niin ihanasti :)".
Mukana silloin tulleen suklaasiirtokuva-arkin päätin jättää toiseen kertaan, kun ei kukaan niin paljon makeaa kuitenkaan pysty illalla syömään.

Tässä kakku on hyydytetty vuokaan niin, että pohjalla ja keskellä on itse tehty murotaikinapohja, sen maku sopi hyvin tähän kakkuun. Jos olisin tullut ajatelleeksi, että kaupan valmiista murotaikinoista löytyy myös munattomia, olisin tosin varmaan hankkinut sellaisen, kun nyt piti uhrata aikaa myös siivoukselle ja pienikin ajansäästö olisi ollut tarpeen.

Välissä on:

2 * 2,5 dl kermaa
1 prk vaniljan makuista tuorejuustoa
1 prk appelsiinin makuista tuorejuustoa
1 levy pandan valkosuklaata sulatettuna
pieniksi paloiksi leikattuja mansioita reilu litra
10 liivatetta

Päällä pilkottuja mansikoita, Helinä-keiju & Lumikki sekä tärkeimpänä 5 kynttilää. Kynttilät puhallettiin kyllä ekstranopeasti, kukaan ei tainnut ehtiä ottaa kuvaa kynttilöitä puhaltavasta lapsesta.

--> nam, hyvää. Liivatteita olisi varmaan riittänyt yksi tai kaksi vähemmänkin, mutta halusin olla varma koossapysymisestä, viime vuoden kakku ei hyytynyt tarpeeksi.

Banaanileivosten ohje on bongattu Emerald city- blogista. Itse tein pellin kokoiseksi pohjaksi, jonka puolitimme, väliin aprikoosihilloa ja toinen puoli päälle. Vähän enemmän leivosmaisia, siis. Kuorrutukseksi näihin tein sekoituksen 1 purkista valmista kinuskikastiketta ja 4 desistä tomusokeria. Hyviä olivat, tosin tietysti kovin makeita. Aprikoosihillo vähän välissä lievensi makeutta. Satsista tuli 15 valmista leivosta, jotka HerttainenApulainen lopuksi koristeli (kimaltavilla) strösseleillä.

Lastenkekkeriden kakkutoiveena oli Hello Kitty ja prinsessalinna, linnan tein sullomalla jäätelöä silikonikakkuvuokaan ja muffinssivuokiin (tornit). Pääsiäismunasta saatu prinsessa prinsseineen pääsivät tornin päälle tasapainoilemaan ja muumikeksi vartioi sisäänkäyntiä. Vaaleanpunaiseksi värjättyä kermavaahtoa pursoteltiin jo juhlijoidenkin toimesta vielä linnan koristeeksi ja linnan muureja koristamaan pääsi vielä aiemmin tehtyjä marsipaanikukkasia.
Varsinkin tyttökavereiden silmät säihkyivät kilvan kimallesuihkeideni kanssa kun suihkuttelu oli jotain ihan ihmeellistä. HerttainenApulainen totesi tyynesti "noin aina meillä suihkutetaan kimalletta" :) Ei meillä ollut ennen näitä synttäreitä koskaan koskaan suihkutettu yhtään mitään kimalteita, en tosin oikaissut.. hello Kitty-osuus tässä kakussa oli linnaan työnnetty tikkari, se on ostettu Rooman lentoasemalta.

Ei kommentteja: