16.6.2009

hattara- väkkärä -pinwheel


Pehmeä kuin pumpuli, pehmeä kuin Pinwheel sweater!

HerttainenApulainen löysi jollain Lankamaailma Nordian lankareissukeikalla omasta mielestään niin ihanan ihanaa lankaa, että sitä oli kertakaikkiaan ostettava.
Mistä lie huomannut, että langanostoon ei yleensä paljon "pliiiiis"'-aneluja tarvita. Näitä "pliiiiis"- aneluja tuntuu olevan koko ajan enemmän ja enemmän, ikäänkuin yhtä sanaa jankuttamalla lopputulos saavutettaisiin helpommin - uuvutus"taistelua" tämäkin -no tässä sitä ei tarvittu :)

Mulla oli massiivisessa tulostettujen ohjeideni pinossa ollut jo kauan Pinwheel sweaterin (by Shelley Mackie) ohje, mutta oikeastaan vasta sen jälkeen kun työkaveri oli tehnyt omalle tytölleen 7-veljestä -version, päätin tehdä tämän. Nuo ihanat pumpuli-hattarat päätyivät siis väkkäräksi.

Nopea, helppo, halpa ja mukava tehdä. Tähän oli käytettävissä tasan 2 * 50 gr lankaa, koska tuollaista akryyli-mohairsekoitetta en kyllä suostunut ostamaan enempää, vaikka kuinka alennuksessa olikin.. Hihat jäivät siksi lyhyiksi, mutta se ei tahtia haittaa, näin sopii paremmin prinsessan asusteeksi viileinä kesäpäivinä. Ei tästä langasta tehtynä kuitenkaan olisi lämmittänyt syksyn iltoina. Lanka on tosiaan käytetty ihan viimeiseen asti, päättelyn jälkeen pöydällä oli 10 cm pätkä ja senkin HerttainenApulainen nappasi omiin askarteluihinsa, siitä tuli sellaisenaan nukelle vyö. Sen verran oikaisin tekemisessä, että tässä ei ole tehty i-cordia reunaan vaan päätelty ihan tavallisesti, pörröisessä langassa ei päättelytapa näy.

Koko 5 vuotiaan, vitosen puikoilla. Kelpaa myös ruohonpehmikkeeksi ja peuhausalustaksi, kuten kuvista voidaan päätellä :)

Ei kommentteja: