20.10.2009

Neljän lapasparin pläjäys


Suvun nuorimmainen ei käytä tuttia vieläkään, mutta päiväunilla ulkona ollessaan imeskelee pörröisiä lapasiaan niin, että hyvä kun ei tukehdu.

Täti sai toiveen vähemmän pörröisistä lapasista ja niitä syntyikin samantien kaksi paria. Nämä ovat nopeita tehdä, kun silmukoita on vain 40, eikä tietenkään tarvita vielä peukaloita. Ensimmäiset tein alkuperäisen toiveen mukaan puuvillalangasta (ja sitäpaitsi väri sopii toppahaalariin), mutta toiseen pariin tuli jo villaakin mukaan, ettei sormet heti olisi ihan jäässä. Toinen pari on tehty Novitan Syksy-langasta (kun sitä jäi yli aiemmin tehdyistä sukista) ja nämä luullakseni mahtuvat puuvillaisten allekin. Strategiset mitat molemmissa lapasissa ovat: noin suurinpiirtein 5 cm leveät ja 18 cm pitkät. Nämä molemmat ovat siis lähes kyynärtaipeeseen asti, että pysyisivät paremmin käsissä.


Sitä Syksy -lankaa jäi tietysti vieläkin ja tein siitä samantien isommat lapaset, nämä ovat miehen kokoiset, 52 silmukkaa. Ihan peruslapaset (tarkkasilmäinen huomaa, että resori ja kärkikavennus ovat kyllä muuta lankaa, ne on tehty Maija-langasta).


Neljäntenä parina putkahtivat puikoilta Villapallon Malla-lapaset, kun tuntui mukavalta tehdä kirjoneuletta. Ihan peruslapaset nämäkin, hyvän ohjeen mukaan tehty. Jäivät ehkä aavistuksen lyhyiksi (mutta mä en ainakaan valmista, muuten hyvännäköistä lapasta pura, ennemmin vaihdan lennossa saajaa :)). Lopputulos on kiva. Lankana tummanruskeaa 7-veljestä ja Marks & Kattensin Carolina Tweed- lankaa. Carolina tweed on hillitysti kiiltävää akryyliä, mutta lapaset varmasti ovat lämpimät paksuutensa ansiosta.

Ei kommentteja: