4.10.2009

Timanttiostoksilla ja paljon kullan+hopean kimallusta

Vauvan kastelahjasta jäi yli pieni pätkä vuorisilkkiä ja kun HerttainenApulainen niin innoissaan kietoutui siihen esitellen ihanan pehmeää viittaansa.. niin siitä se ajatus sitten lähti...


Ompelukone ja vanhoja nauhoja kaivettiin esille ja yhdessä illassa kangaspala muuttui prinsessan viitaksi. Vanhoja nauhoja oli suuri sen verran, että viitan sai kantattua niillä, yläreunaan rypytys, että muoto olisi parempi ja vielä yhdestä nauhasta leikattuja kimaltavia kuvioita sinne tänne..oi mikä ilo syntyikään! Koko tuli sattumalta sellaiseksi, että voi tätä käyttää esiliinanakin :)


Muutamaa päivää myöhemmin osui kuitenkin lelukaupan alennusmyynnissä silmään pussillinen "timantteja" ja olihan niitä ostettava, heti kotiin päästyä alkoikin niiden liimaaminen kuumaliimalla. Samalla muistin aiemmin yhdestä vanhasta paidasta irroittamani toisenlaiset "timantit" ja liimasimme niitäkin viittaan. Kylläpä tuli kimaltava :) ja mieluinen helpolla.Eikä tässä kaikki! Oulunkylän FashionHousen ystävyysmyynnistä bongaamani Gjestalin Golden Silver- lanka muuttui jo samana iltana kimaltavaksi baskerimyssyseksi. Tässä langassa on 44% akryyliä, 44% villaa ja 12% metallilankaa. Lanka oli aika epätasaista neuloa., välillä hyvinkin ohutta ja seuraavassa hetkessä tosi paksua. Metallilankaosuus tuntui neulottaessa kovalta ja terävältäkin ja välillä jo ajattelin, että ei kai se raavi päätä, kun piponen on valmis.
Tämä oma baskeri on 6 puikoilla tehty, 14 cm jälkeen alettiin kaventamaan ja jo olikin valmis, nopeaa näin paksulla langalla. Pipo on tehty "käsityön uudet ulottuvuudet"- blogin "Pipo on pop"- ohjeella ihan ohjeen mukaan, paitsi että resorissa oli 75 silmukkaa. Nyt odotellaan auroinkoisia viileitä syysilmoja, että pääsee kimaltelemaan kilpaa auringon kanssa :)... eikä tässä vielä kaikki; HerttaiselleApulaiselle piti kanssa tehdä oma! Hänen pipossaan on silmukoita vain 60. Taas tuli myös kokeiltua virkkausta ja on meillä kimaltavat kukkasetkin lätsissämme, johan kimalletaan. Melkein ei tarvita edes heijastimia :)

Ei kommentteja: