10.10.2009

Yllätyskakku & luksussukat


Ei tästä ole tulossa leivontablogi, vaikka joskus näitä kakkukuvia tänne laitankin. Nyt päätimme herttaisenApulaisen kanssa väsätä pikakakun vanhempieni hääpäivän kunniaksi ja saimmepa hyvän syyn (ikäänkuin muka sellaisia tarvitsisimme) mennä taas käymään. Asuvat siis hyvin lähellä meitä.

Tämän pikakakun erikoisuus on, että täyte on täysin HerttaisenApulaisen (5v) kehittelemä, sai ottaa mitä löysi ja sekoitella niinkuin itse hyväksi näki (ihan pikkuisen vaan tarkastelin taka-alalla, ettei kakkuun nyt mitään todella outoa tulisi). Ihan lopuksi sotkeuduin asiaan ja änkesin paikalle muutaman liivatelehden kanssa, jotta saataisiin kakku jähmettymäänkin. Pohjan keksimurupohjankin teki itse (tässä itse onnneksi tiesi rajansa ja komensi minut sulattamaan margariinin:))


Täytteessä on ainakin omenasiiderimarmelaadia (tämä on ihanaa, bongasin reseptin Hannalta, mutta alkuperäinen lienee tämä Ruokamaailman sivuilla oleva), omenahilloa, kermavaahtoa, valkosuklaarouhetta, sokeria ja tyrnimarjoja (ja lisäksi ne mukaantunkemani muutama liivatelehti).

Tyrnimarjoja meillä riittää, sillä naapuri tuo niitä reilusti kaveriltaan aina näin syksyisin. Marjat ovat hyviä, jos niitä ei puraise :) 2 kai päivässä tuo vuorokauden c-vitamiinit, joten kyllä näitä ihan oikeastikin meillä syödään mielummin kuin pillereitä.


Ja vielä luksussukka-osuuteen. Tasan tämän verran saa aikaiseksi yhdestä kerästä Zitron Noblesse lankaa. Sangen ylellistä - 70 % merinovillaa ja 30 % silkkiä - ja kallista - paitsi tämä kerä oli hyvin halvalla ostettu myös Oulunkylän FashionHousen ystävyys- myynnistä (siis lankamaailma Nordiasta). Ihanan täydellisen pehmeää lankaa!! Reunustus piti tehdä eri langalla, kun päättelyyn tätä ei riittänyt :) Nämä on varpaista aloitettu lappualoituksella, muuten Nutkin -sukkien ohjeen mukaan. Helpot ja sievät, käytännössä ilmeisesti unisukkakäyttöön, kun tuskin lanka kestäisi suurempaa käyttöä.

2 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

On kauniit sukat! Lanka kuullostaakin luksukselta, varmaan on ihana :)
Kakku näyttää tosi herkulliselta, sulla on pienestä apulaisesta kehittymässä oikein kelpo leipuri :)

HerttainenKirsikka kirjoitti...

Kiitos Sipi!
On ihanaa lankaa, joo, mutta vielä enemmän lämmittää Apulaisen into... Äitienpäivään mennessä oppinee aamuisen kahvinkeitonkin ja liivatteen käytön:)