23.2.2011

Ei sulla oo iso pää, ei sulla oo iso pää - laita saunahattu päähän vaan!

Tästä kuulkaas revittiin meidän perheessä huumoria oikein urakalla (suvussa kyllä on sangen isopäisiä, mutta ei nyt mitään friikkejä sentään :)) , mutta onneksi lopputulos oli sellainen kuin kuvittelinkin.

Broidilla(kin) on paha migreeni ja on silti kova saunomaan. Luin netistä useammastakin paikasta, että huovutettu saunahattu olisi kokeilemisen arvoinen ja ilmeisesti toimii usealla - ainakin sen verran, että saunassa voi heittää löylyäkin, eikä heti tule pää kipeäksi.

"Hatun sisällä lämpötila pysyy alle 40°C, joten se ehkäisee verisuonien laajenemisen kuumassa ja supistumisen kylmässä. Monet avantouimarit ja migreenipotilaat ovat todenneet saunahatun hyväksi päänsäryn tainnuttajaksi". oheinen lainaus täältä.

Kaikkea kannattaa kokeilla, joten...

Tähän meni 150 gr Huopanen- lankaa, 6-puikoilla tehty 120 silmukkaa. Kavennukset aloitettu, kun hatun syvyys oli vähän vajaa 40 cm.

Ennen huovutusta epäuskoiset kommentoivat

..."ei sulla ole iso pää, ei sulla ole iso pää, laita päähän vaan".. :)ja Niilokin tarkasteli tilannetta ihmeissään.

Mutta kappas vaan, melkein-päästä-vedetty-ohje toimi ja lopputulos on varmaan ihan oikean kokoinen. Tiivis ja aitoa villaa, käyttökokemuksia en vielä (vaikka sai jo jouluksi!!) ole kuullut, toivottavasti broidi tajusi, että ei tätä tarvitse ulkona julkisesti käyttää :)

Ei kommentteja: