20.3.2011

Uusi takki - N niinkuin Niilo

Niilon tekstissä jo aiemmin mutistiin jotain liian boleromaiseksi muuttuneesta villapaidasta. Kelpaa kyllä lämmikkeeksi, mutta kun äitikin kavereineen olivat kuulemma asiaa vatvoneet kävelyllään, niin asialle piti tehdä jotain.

Sää lämpeni, mutta kun HerttanenApulainen oli kovan kuumeen jäljiltä toipilaana ja tarvitsi tekemistä,  oli aika tehdä Niilolle uusi takki. Tämän tekemiseen ei mennyt kauaa aikaa ja suurin homma olikin ompelukoneen hakeminen esille kellarin varaston kaaoksesta. He-he lisäpointtina uusi tunniste Ompelu :)

Tarkoitusta verten ostettu halpa fleece-peitto Jyskistä, kolmen kappaleen leikkaus kaverin koiran takin mukaan ja ompelu yhteen. Tarpeeksi helppoa tehtäväksi 6-vuotiaan kanssa.

Jotta näkyisi paremmin pimeässä (ja kun varastosta löytyi valmiiksi heijastinnauhan pätkä), teimme toiselle puolelle N:n ja toiselle puolelle HerttanenApulainen ideoi ja leikkasi lopusta palasta kasan luita. Tässä heijastinnauhassa oli teippi jo valmiina toisella puolella, mutta ompelin palat velä varmuuden vuoksi kiinni.

Hyvä tuli ja nyt näkyy! Koko on pikkuisen reilu, mutta mahtunee jatkossakin, jos naperomme ei kasva enää juurikaan. Alkaa kyllä olemaan rotumääritysten kokoinen jo nyt 7 -kuukautisena, joten suurta kasvupyrähdystä ei enää olekaan oletettavissa..

Samalla ommeltiin Niilolle uusi päällys tyynysänkyyn (vanhasta paneeliverhon palasesta) ja sohvalle muutama keväinen sohvatyyny (verhosta). Hienompi kietaisumallinen koiran takkiohje odottakoon ensi talvea..

2 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Niilo on tosi söpö uudessa asussaan :)

Katju kirjoitti...

sun koiras on söde!