22.8.2012

Samikset sukkia myöten

Meidän perheen tytöt voi joskus olla ihan samiksia :)

Meillä on tyttöjen iltoina esimerkiksi kylpylä-hoitoja, joihin saan ihan tavallisinakin päivinä lahjakortteja. HerttainenApulainen saa hoitoja ilman lahjakorttejakin. Kylpylässä tarjolla on vaikka hierontaa saunassa tai jalkahoitoja tai kasvonaamioiden laittoa yhdessä. Ja sitten laitetaan kynsilakkaa :)


ja meillä on lähes samanlaiset sukat!

Sukkalangan toi neiti reissultaan Tallinnasta Mumman, Vaarin ja serkkutyttö A:n kanssa. Kovin oli ollut tärkeää tuoda jotain tuliaisia, vaikka reissu kestikin vain yhden yön ja tarkkaan oli kuulemma miettinyt kullekin sopivan pikkulahjan. Minä sain karkkia (jonka HerttainenApulainen kyllä lähinnä itse söi) ja lankaa. Voi miten suloista :) itse oli omilla rahoillaan ostanut! Langan valintaa helpottamassa olivat auttamassa myös Mumma ja Serkku A. Tämä lanka on Steinbach Wolle'n Sockenwolle Color'ia.

Tämän langan tarkoitus oli jo saadessa kuulemma varma, tästä oli kuulemma tehtvä unisukat meille molemmille. Lanka (2 * 50 gr) riitti reilusti ja vähän jäi ylikin!

Minun sukissani on pieni pintakuvio hälventämässä lätäköitymistä, pintakuvio on sama, kuin mitä käytin aikoinaan sinisissä pikasniikereissäkin. Pienemmissä ei tarvinnut pintakuviotakaan, kun olivat mieluisat kuulemma juuri näin. Molemmissa on tahallaan hyvin lyhyt resori, jotta ne saa yöllä jalan lämmettyä helposti pois.

1. rivi: *langankierto, 2 o, vedä langankierto oiken neulottujen silmukoiden yli* toista * * sukan päällä (26 s) ja pohjassa pelkkää oikeaa*


2. rivi: koko rivi oikein

..jep, toimii taas.


Molemmat on aloitettu lappualoituksella varpaista ja molempien kantapää on "Gusset heel", joka edelleen taitaa olla lempparini ainakin kärjestä aloitetuissa sukissa. Tulos on siisti eikä tosiaan poimita mitään silmukoita. Gusset heelin ohje löytyy vaikka Southwestern socks- mallista (Wendy D. Johnson)
(Nää sittenkin vähän kutittaa kuulemma öisin :()

Ei kommentteja: