Juhlia oli peräti kahtena päivänä, ensin sukulaisjuhlat ja sitten lastenjuhlat päiväkotikavereille.
Sukulaisjuhlissa oli tarjolla mm. Katalonialaista piirasta (alunperin ohje Suomen Kuvalehden Gourmet, hoksattu linkkinä olevasta Apinaruoan sivusta). Tämä oli tosi hyvää! Maiskuttelimme tätä jo edellisenä päivänä haaleana ja juhlissa tarjoillessa kylmänä oli taasen hyvää. Täytettä laitoin reilusti enemmän kuin ohjeessa ja hieman säveltäen, mutta suurinpiirtein ohjeen mukaan kuitenkin). Tätä tullaan tekemään varmasti uudestaankin, erinomaista varsinkin näin kesäaikaan, kun tuoreet kasvikset ovat parhaimmillaan!

SUKLAAPIIRAKKA "BLACK BOMB" (1 uunipelti)
8 1/4 dl vehnäjauhoja
5 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl soodaa
6 rkl kaakaojauhetta
2 rkl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
n.1,2 dl öljyä
n. 5 1/2 dl vettä
Sekoitetaan ensin jauhot,sokeri,suola,sooda ja kaakao. Sitten lisätään etikka,vaniljasokeri, öljy ja vesi ja sekoitetaan. Me tehtiin Herttaisen Apulaisen kanssa näistä muffinsseja, kuorrutettiin sulalla suklaalla ja koristeltiin kaapissa olleilla marsipaanikukkasilla, linnuilla, koristerakeilla yms.


Lastenkutsuihin oli tarjoitus tehdä samanlainen perhoskakku (kun teemana oli "perhosia ja muita ötököitä"), mutta viime hetken lisätoiveiden mukaisesti ajatus vaihtui lennossa mansikkakakkuun :) Onneksi pakkasessa oli perhosen muotoinen pieni kakkupohja, joten päälle vaan pursotukset ja viipaloidut mansikat. Kesän eka mansikkakakku!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti