19.6.2008

Herttainen Apulainen 4 v

Apulainen täytti eilen 4 vuotta, kylläpä aika on mennyt nopeasti! Vastahan oli pieni vauva ja nyt jo harjoitellaan lukemista.

Juhlia oli peräti kahtena päivänä, ensin sukulaisjuhlat ja sitten lastenjuhlat päiväkotikavereille.

Sukulaisjuhlissa oli tarjolla mm. Katalonialaista piirasta (alunperin ohje Suomen Kuvalehden Gourmet, hoksattu linkkinä olevasta Apinaruoan sivusta). Tämä oli tosi hyvää! Maiskuttelimme tätä jo edellisenä päivänä haaleana ja juhlissa tarjoillessa kylmänä oli taasen hyvää. Täytettä laitoin reilusti enemmän kuin ohjeessa ja hieman säveltäen, mutta suurinpiirtein ohjeen mukaan kuitenkin). Tätä tullaan tekemään varmasti uudestaankin, erinomaista varsinkin näin kesäaikaan, kun tuoreet kasvikset ovat parhaimmillaan!

Makeana tarjoiltavana oli mm.suklaamuffinsseja, joiden resepti oli suurinpiirtein Black Bomb-suklaakakku kopsattu Marielta. Tässä suoraan ohje:

SUKLAAPIIRAKKA "BLACK BOMB" (1 uunipelti)

8 1/4 dl vehnäjauhoja

5 1/2 dl sokeria

1 tl suolaa

2 tl soodaa

6 rkl kaakaojauhetta

2 rkl etikkaa

2 tl vaniljasokeria

n.1,2 dl öljyä

n. 5 1/2 dl vettä

Sekoitetaan ensin jauhot,sokeri,suola,sooda ja kaakao. Sitten lisätään etikka,vaniljasokeri, öljy ja vesi ja sekoitetaan. Me tehtiin Herttaisen Apulaisen kanssa näistä muffinsseja, kuorrutettiin sulalla suklaalla ja koristeltiin kaapissa olleilla marsipaanikukkasilla, linnuilla, koristerakeilla yms.
Jätskikakku tehtiin pehmentämällä jätskiä (suklaa-banaania ja vaniljaa) vähän ja pakkaamalla se sitten tiiviisti silikoniseen perhosmuottiin ja uudelleen pakastimeen. Lähti tosi hyvin muotista pois! Perhosen siivissä olleisiin koristeuriin pursottelin vielä koristegeeliä, jotta perhoseen tulisi vähän lisää väriä.

Kakkuna oli tällä kertaa Barbapapa-kakku, jonka perustana oli Mymmelin kyökistä napattu Valkosuklaa-herukkakakku. Herttaisen apulaisen kanssa vähän muokkailtiin ohjetta, mm. ylempään täytteeseen tuli lisäksi vadelmia ja pohja oli tehty domino-kekseistä. kakku maistui kyllä hyvälle, mutta ylempään kerrokseen ei oltu laitettu tarpeeksi liivatetta, joten se alkoi hiljakseen vähän valumaan..Tuskin se paljoa haittasi, mutta harmitti kuitenkin jonkun verran. Päällä oleva Barbapapa on tehty marsipaanista, samoin kuin kukat (liljamuotilla).

Lastenkutsuihin oli tarjoitus tehdä samanlainen perhoskakku (kun teemana oli "perhosia ja muita ötököitä"), mutta viime hetken lisätoiveiden mukaisesti ajatus vaihtui lennossa mansikkakakkuun :) Onneksi pakkasessa oli perhosen muotoinen pieni kakkupohja, joten päälle vaan pursotukset ja viipaloidut mansikat. Kesän eka mansikkakakku!

Ei kommentteja: