24.6.2008

Tilattu ja toimitettu: Kietaisubolero

Lehmus oli edelleen myttynä pingoittelematta ja päättelemättä. Se näytti vähän kuivahtaneelta, joten pistin sen puoleksi tunniksi likoamaan. Sitten se näytti ihan likomärältä, joten pistin sen kuivumaan..Kiristin vielä nuppineuloilla, kun näytti niin myttyiseltä..kuivikoon rauhassa.

Sitten töissä tuli puhetta neulomisesta ja ajan puutteesta ja viitseliäisyydestäkin. Sitten tarvittiin hihatinta, jonka hämmästyksekseni lupasin tehdä, kunhan kertoo millaisen.


No hihattimen ohjeen haku keskeytyi, kun eteen oli tullut kietaisupitsiboleron ohje. Joten tarvittiinkin sellainen.
Tässä 5 puikot ja Novitan Tennessee meleerattua 100% puuvillalankaa (22 s/10 cm) n.250 gr s-koossa, joka oli mullekin ihan sopiva, vaikka olisin itselle oletuksena tehnyt m:n (ohjeen mukaisesta 350 gr jäi siis runsaasti jäljelle jotain muuta pikkutyötä varten). Jos teen tällaisen toisen joskus, niin muistettava tehdä hihansuihin asti yhtenä kappaleena, nyt meni ihan turhan paljon aikaa saumojen (siistiin) ompeluun. Ja olkasaumat pitäisi tehdä 3-puikon päättelyllä, mutta sen keksin vasta siinä vaiheessa kun osat oli jo päätelty.

Pitsineule oli tosi helppoa ja sopivan näyttävää, tosin jopa puuduttavaa tehdä, kun ei mitään vaihtelua missään vaiheessa. n -2 oikein yhteen - lk - n - lk - ylivetokavennus n. Nurjan puolen tein o -n - n - n - n - n -o. Ohjeessa oli turhan vaikeasti vaan mainittu, että nurjat nurjina ja oikeat oikeina.

Mallineule on muuten tosi mukautuvaa neulosta, vähän pelkäsin hihoja tehdessä, että tulee liian kapeat, mutta näin ei onneksi käynyt.

Ihan tuli oikean kokoinen ja näköinen, onneksi. Ja ilmeisesti mieluinenkin. Tai sitten minua huijattiin pahemman kerran :)

Ei kommentteja: