26.6.2008

Tilattu ja toimitettu: pikkusukkia muille


Pitsibolero-kaverin vieressä istuu töissä toinen kaveri, joka toivoi lasten pikkusukkia (mielummin eri kokosia ja useammat). Joten niitä sitten välipalaksi, nämä täytyi saada pian pois alta, jotta voisisi tehdä taas jotain itselle :)

Ihan perusmallikin olisi käynyt, mutta kyllä mä itse haluan, että pienissäkin sukissa on joku juju, kun muuten niitä on niin puuduttava tehdä. Joten pikkuvirityksiä nyt edes (nämä kai tarvitaan enemmän saapassukiksi kuin hienostelusukiksi, joten kovin reikäistä pitsiä en sentään mennyt tekemään). Nämä on kaikki 7-veljestä, jotta pesu onnistuu koneellakin. Ainakin meidän Herttainen Apulainen onnistuu kuraamaan sukkansakin, jos vähääkään haluaa.

Itselle (tai joulupukille) muistiin, on hommattava lyhyemmät 15 cm puikot (3,5 kokoiset), pienten sukkia on tyhmä tehdä isoilla (normaaleilla) sukkapuikoilla. Pariin saa menemään melkein yhtä paljon aikaa kuin aikuisten kokoihin.

Ekaksi noin kokoa 22, 32 silmukkaa lankalaatikosta löytyneestä marjapuuron värisestä 7-veikasta. Mallikerta tähän on Ullan rinsessa-setistä ja pituus 15 cm. Kuvio vetää vartta kasaan ja se näyttää hieman tiukalta? Toivottavasti kuitenkin sopii saajalleen nilkastakin.

Sitten koko 25(-26) raitasukat 7-veikasta 26 silmukkaa. Väriraidat menevät aika nätisti ja sukista tuli jopa :) samanlaiset.

kolmantena 26(-27) punasukat 7-veikasta. Näissä on feather-and-fun-mallikuvio
ja vielä n.kokoa 30 olevat "isot" sukat. Näissä on reikärivi varressa (alunperin oli tarkoitus tehdä nirkkorivi, mutta tämä näytti loppujen lopuksi ihan kivalta siinä vaiheessa, kun varret olisi pitänyt ommella kiinni. Herttainen Apulainen kommentoi melkein valmiita sukkia tylsiksi ja sanoi, että niihin pitäisi laittaa vaikka norsun kuva. Siispä koristelin vielä norsukuvilla. Ne on taaskin kopsattu Jessica Trompin sivuilta.

Koska moni juttu (muu kuin käsityöaiheinen) ottaa nyt aivoon, niin päätöstekstin kopsaan vielä "Rasat hukassa" blogista: "Mutta on se hyvä että ihmisellä on aina sukankudin kesken , se rauhoittaa hermoja tiukimmassa paikassa". Aloitin siis taas uudet sukat..

Ei kommentteja: