9.4.2009

Eikä me olla veljeksiä...

Vaikka ollaan samasta langasta tehty! Vähentelin taas Mellanraggi-varastoja ja sain tuhottua 150 grammaa.


Rauhasukat (Peace socks by Wendy D. Johnson) on tehty varpaistapäin aloittaen. Malli oli helppo, 50 silmukkaa ohjeen mukaan.Varsinkin kantapää oli mukava tehdä, sillä siinä ei poimittu yhtään silmukkaa eikä edes tehty langankiertoja. Kunhan käännettiin :)Ohjeista poiketen tein kyllä lappualoituksen. Jos teen toiste, niin modifioin vielä sen verran, että nyt kun takanakin on pitsineuletta ja se ei oikein jousta, joten tekisin taakse joustinneuletta. Kyllä nämä minun jalkaani menevät, mutta yösukkina nämä eivät ole parhaimmillaan, kun eivät lähde jalasta pois (varren kapeuden takia) ihan noin vaan.

Näissä tein muuten ensimmäisen kerran venäläisen joustavan päättelyn (Russian bind-off'n) , se tuntuu toimivalta tavalta. Tein sen näin: k2, slip these 2 sts back to the lefthand needle, k2tog, *k1, sl 2 sts on righthand needle back to the lefthand needle, k2tog*. Repeat from * to *. Joustimen suu ei kiristä lainkaan.

Veljesparin toiset sukat taas on aloitettu normaalisti varresta. Nämä ovat Wollmeise-sukat (Monica Jines). Suurinpiirtein ohjeen mukaan, tosin näissäkin piti viritellä kun käyttämäni lanka oli ohjeen lankaa paksumpaa. Itse tein 54 silmukalla, kantalappuun 28 silmukkaa. Sitäpaitsi tein myös sädekavennuksen. Näissä on vahvistettu kantapää ja kuvion "möykyt" näyttävät mukavilta.


Jotain kiiltävää on vielä pingottumassa, siitä lisää myöhemmin..

Ei kommentteja: