1.4.2009

Maaliskuun loput

Maaliskuun loppukin oli sangen värikäs lankaväreiltään. Onneksi tuli se yksi lumimyräkkä, että kehtasin pistää vielä talvivaihteen päälle ja tehdä talvisempia asusteita. Edes omalla pihalla ei kehtaa tehdä mohairtyötä keskellä kesää - sitten kun taas on kuuma shortsikeli.

Onhan pipoja jo ennestäänkin, mutta uudet on aina kivoja ja onnistuin hävittämään yhden uudehkon hammaslääkäri- reissulla.

Tämä vihreä on tehty Novitan isoveli-langasta 96 silmukalla. malli ihan "päästä vedetty", mutta lopputulos on oikein hyvä ja käyttökelpoinen. Isoveljeä piti jopa ostaa tämän vuoksi, kun sitä oli Hakaniemen Sokoksella alennuksessa ja juuri tästä samasta langasta tehdyt Maija-lapaset ovat olleet lempilapaseni nyt keväällä. Nyt on taas pikkuinen jämäkerä lisää...

Tämä toinen pipo on itseasiassa ollut valmiina jo jonkun aikaa, jopa käytössä -tosin myssymallisena. Tämä aloitti nimittäin elämänsä Mario-myssynä, mutta oli kyllä tästä langasta tehtynä ihan liian iso minulle -kun ei ole isoa rastatukkapehkoakaan. Niinpä ihan testin vuoksi päätyi pesukoneeseen 60 asteen pesuun ja myssystä tuli huovutettu pipo - ja mikä tsägä - juuri oikean kokoinen minulle. Tämä on vähän niinkuin aurinko :) sanoo HerttainenApulainen. Virkattu kukka oli pipossa jo ennestään, voi vielä olla, että koristelen tätä ihan pikkuisen lisää pienillä helmillä.
Lumimyrskyn riepotellessa maisemaa tuli yhtäkkinen päähänpisto johonkin talviseen ja pörröiseen ja kun silmät vielä osuivat "Sinisen Pumpuli-pupun" langanloppuihin näin jo silmissäni jotain jääkuningatarmaista :) Tuttua Feather-and-fun- kuviota niin pitkälle kuin lankaa riitti.

Omasta mielestä jäi hieman lyhyeksi, kun tykkään kietoa huivia useasti kaulan ympärille, yksi kuviokerta leveytenä olisi ollut parempi, niin pituutta olisi ollut tuplasti enemmän.. Kyllä tämä näinkin riittää reilusti kaulan ympäri, mutta päätynee lahjalaatikkoon.

Sää parani ja aurinko paistoi, joten olikin taas turvallista vaihtaa sukkiin. Ettei nyt ihan kesäistä vielä sentään. Yhdestä JärboGarn mellanraggi-kerästä syntyi kahdet sukat ja vielä jäikin pikkuisen! Toiset sukat ovat noin kokoa 37 ja toiset minisukat taas kerran Uhoavan Gnun mallia Supervauvan polvisukat .

Nämä pienemmät on vähän niinkuin varalle, jos se sukuun tuleva alkukesän vauva onkin arvioista poiketen poika...
Jos ei tullut ihan selväksi, niin odottelen kovasti kesää ja ei-niin-talvisia-neulomissäitä. Mieluiten sellaisia, jolloin sukkien kokoarvio tehdään näin:

Ei kommentteja: