12.4.2009

Spiderman-sukat ja vähän kalanruotoverkkoakin

Syksyllä tekemäni Spiderman-tyyliset sukat ovat olleet suuri ilonaihe saajalleen ja kateudenaihe kavereille. Joten kun HerttaisenApulaisen toinen hyvä ystävä Otto täyttää ensi viikolla 5 vuotta, saa hän ihan omat sukat. 46 silmukalla koon 29-30 sukat. Baby Ull-langasta siniset osuudet ja Nalle Colorista punaiset osuudet. Sininen lanka loppuikin tähän.

Hämähäkki hymyilee, etteivät sukat olisi liian pelottavat :)Samoin kuin edellisissä, niin näissäkin on menty henkilökohtaisuuksiin: toiseen on kirjailtu saajan nimi ja toiseen verkkoa hämähäkin kanssa. Totesin jälkeenpäin kirjailun olevan jokseenkin hankalaa, joten kaikki koristelut on tehty niin, että ensin on virkattu hiirenhäntää, joka sitten on ommeltu paikoilleen.Ja mitä verkkoakin vielä on tullut tehtyä? Ei tämä oikeasti hämähäkkimiehelle ole, jää kyllä itselle kesäiseksi huiviksi -tai kokeiltu on: voi tätä pitää jo nyt kaulassa. Alkuperäinen ajatus tosin oli "hieno huivi kesäjuhliin", mutta tämä päässee käyttöhuiviksi samantien. Lankana tässä on käytetty ikivanhaa Novita Kolibria (puuvilla-viskoosia), sitä meni lähes tasan 150 grammaa.


(Little) Arrowhead Shawl'n malli oli kyllä helppo kuin mikä, mutta pakkoko huivi oli vääntää kuumeessa? Ja vähän reilu vuorokaudessa? No ei olisi ollut pakko, mutta kun intoa riitti... pingotusvaiheessa vasta löytyi harmikseni virheitä, jotka onneksi eivät sentään pilaa koko huivia. Tohkeissani tein muutaman mallikerran lisää, lanka oli paksumpaa kuin ohjeessa mainittu ja puikotkin 4,5 pyöröt, joten ei tämä sen pienempi ole kuin muutkaan huivini. Loppukoko pinottamisen jälkeen 140 * 60 cm. Tosin tämä ei jostain syystä pysy pingottamisen jälkeisissä mitoissa, tarpeeksi reilu kuitenkin.

Koko riittää hartiakuivimalliin käytettäväksi ja useaan kertaan harkitun huolimattomasti kaulan ympäri kääräistynä käytettäväksi. Tykkäsin kyllä tehdä tätä, saatan joskus tehdä toisenkin "sen-hienon-version" :) Tässä vielä lähikuvaa.

Ei kommentteja: