19.4.2009

Huhtikuun loput lapaset, sukat ja gailin alku

Kerralla taas iso kasa, kun aika ei millään riitä bloggaamaan aina kun uusia valmistuu. On ihanan aurinkoista, eikä enää edes kylmä, joten pakkomielteenomaisesti vielä hyvä aika tehdä vielä lämmintä (toivottavasti ensi talveksi ja lahjavarastoon eikä takatalvena käytettäväksi). Melkein on jo lumet kadonneet, mutta kun keskuspuistossa vielä näkyy pienen pieni lumikeko, niin kai vielä kehtaa tunnustaa tehneensä lapasia?

Yksi Mellanraggi-kerä halusi ehdottomasti tulla Spirogyra- kämmekkäiden ohjeella tehdyiksi lapasiksi. Lanka ei ehkä väriltään sittenkään ollut tähän parasta mahdollista, lapaset eivät juuri muistuta esikuviaan :)
Tähän olisi sopinut paremmin hillitympi liukuvärjätty lanka.
Malli kyllä oli helppo ja nopea. Simpukkakuvio kiertää eri käsissä eri suuntaan ja peukalo asettuu sangen hyvin kuvion ansiosta käteen. Peukalon kohta on lapasessa muutenkin kaunis, kun kuvio jatkuu vielä jonkun matkaa peukaloon.

Sanotaanko näin, että ihan kivat, mutta ei minulle itselleni sittenkään värin vuoksi.

Kerällä lanka näytti erilaiselta. Sama mielipide mulla tosin alkaa olemaan melkein kaikista Mellanraggi-keristä, langanvaihdot ovat kovin töksähtäviä ja "kovia" -ei tosiaan mitään liukuvärjäystä.

Eihän se kerä kokonaan mennyt, joten lopuista tein yösukat päiväkodin yhdelle Opelle. Näistä sukista tykkään kyllä itsekin ja luulenpa että väri miellyttää M-Opea (jonka jalannumero tiedetään jo). Musta lanka on Nallea ja se tasapainoittaa mielestäni hyvin niitä äsken haukkumiani langan värinvaihtoja.

Näissä on muuten samanlainen kantapää kuin aiemmin tekemissäni Rauhasukissa. kantapää miellytti jo tuolloin helppoudellaan ja edelleen totean sen olevan hyvä. Ehkä ei istu ihan niin hyvin kuin joku muu malli, mutta ei ainakaan yösukissa ole niin väliäkään. Sukat on tehty kärjestäpäin lappualoituksella, 54 silmukkaa ja koko 38.

R-Open jalankoko oli myös tiedossa, seuraavaksi tein unisukat hänelle, enää yksi kesänaluslahjahomma tekemättä.. sitä ennen on saatava selville K-Open jalanumero. R-Ope pitää kovasti pitsineuleista ja on niitä innokkaasti aikoinaan tehnyt itsekin, mutta nykyään käsivaivat ovat lopettaneet harmillisesti harrastuksen kokonaan. Kaameaa!
Jotain ilmavaa ja reikäistä siis mielessä, koon 41 sukat tuli tehtyä vähän paksummasta langasta (7-veljestä), jotta lopputulosta tulisi nopeasti. Nämä on aika perussukat hyvin lyhyellä varrella ja päälle on ujutettu feather-and-fun- mallineuletta. Jälkeenpäin vasta muistin miksi yleensäottaen laitan muutaman nurjan silmukan mallikuvion ympärille, kuvio näkyisi paljon paremmin. Näihin tulee melko varmasti jotain pieniä helmiä vielä loppusilaukseksi, kun muuten ovat niin tavalliset.

Edellisen postauksen Sammakkopipoa oli niin mukava tehdä, että intouduin kirjoneuleesta enemmänkin. Takavasemmalta mieleen hiipi ajatus lapasten tekemisestä Villapallon Kiemuralapasten ohjeen mukaan. Mukavaa hommaa ja aika joutuisaakin. Kirjoneuleita kun en ole liiemmälti valmistanut, niin lopputulos on omasta mielestä sangen onnistunut. Nämä on tehty Mellanraggi- (sukka)langasta ja mustasta Nallesta muuten ihan ohjeen mukaan, mutta hieman pidemmiksi, jottei sormitila olisi ollut liian lyhyt. Tykkään.


Iskiköhän kirjoneule pitkäksikin aikaa päälle? Aloitin myös tekemään toisia lapasia punaisesta Nalle Colorista ja beessistä Maijasta. Näissä joutuu vähän virittelemään, koska ohje on tehty paljon ohuemmalle langalle..niinpä kukat nyt kasvavat siihen malliin kun tekiessä hyvältä tuntui. Vähän olisi ehkä voinut miettiä jo etukäteen, niin kaikki kukat olisivat mahtuneet kokonaisina mukaan. Eipä nuo tietysti luonnossakaan niin samanlaisia ole..Näitä voi siis nimittää vaikka "wannabe vinterblommar" :) idea on sieltä, selkeästi. Näitä voisi soveltaa sukkiinkin...hmmm..sittenkun lapaset joskus ovat valmiit, sillä..niinpä, näitä on toistaiseksi vain yksi, eikä siinäkään ole peukaloa! Kuvasta voi kuitenkiin bongata, että keisarinpikarinlilja ja tulppaanit alkavat kohta jo kukkimaan!

Huomasin nimittäin aloittavani eilen ihan uutta pitsihuivia, jota en kyllä millään olisi malttanut laskea käsistäni, jotta pääsisin nukkumaan..

He he ... ilma kuumenee-> lanka muuttuu täydeksi villaksi :) vaikka huiviahan varten mulla oli 1/2 kiloa merinovilla-silkkisekoitetta odottamassa inspiraatiota). Tulossa on Gail (aka Nightsongs) by Jane Araujo, ja mikäli mytystä saa jotain selvää, niin ihana-ihana.. tää jää mulle!!! (ja ooh..Janella on muitakin ihania malleja tarjolla ilmaiseksi, niinkuin vaikka Summer leaves (se on tosin vasta tulossa englanniksi, portugalin luku ei taida sujua tarpeeksi hyvin)).

Ekan kaavion loppumisen jälkeen olin ns. pikkuisen pihalla, että mitenköhän tämä jatkuu, mutta ilmeisesti oikea logiikka löytyi, kun ainakin silmukkamäärät täsmäävät toistaiseksi tasan tarkkaan...Tässä mallissa ei muuten näy keskisilmukka mitenkään erillisenä kohtana niinkuin yleensä, joten on ollut pakko käyttää silmukkamerkkiä.

Mulla on liukuvärjättyä Viron villaa ja useimmat netissä olevat tämän mallin huivit ovat kirjavasta langasta, toivottavasti värinvaihdot tulevat menemään jatkossa kauniisti. 2 toistoa jo tehty, noin 5 jäljellä. Koska on pahasti kesken, niin vain pieni vilautus..

Ei kommentteja: