24.8.2009

Ristiäiskakku/ Kastekakku

Aiemmin olinkin jo vilauttanut kakun päälle tulevaa vauvakoristetta, nyt oli aika tehdä sen alle kakkukin. Onneksi mainio kälyseni oli tehnyt valmiiksi kakkupohjat, näin minulle jäi se mukavin osuus; täyttö ja koristelu ja kehujen kuuleminen :)

Kristallikimalletta tuli tupsuteltua reilusti, mutta ei ne koristeet nyt oikeasti luonnossa ihan näin säihkyviä olleet.

Pikkuruiset ruusut olivat reilun sentin kokoisia:







.. ja tällainen niistä sitten syntyi:




sisällä on 4 kakkupohjakiekkoa (noin 12 ? munaa),

litra kermaa
12 liivatetta
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraiche'a
3 pakastepurkkia vadelmia
pari desiä sokeria
pari ruokalusikallista vaniljasokeria
--
muistiin itselle: 8 dl kermaa olisi riittänyt, nyt tätä jäi suoraan kupista syötäväksi aika paljon...vähempikin olisi riittänyt.

Päällä on päällä kahteen kertaan tehty suklaakuorrutus, yhteensä 360 gr suklaata + 180 gr margariinia.. joo, tosi laihdutusruokaa.

Itsellä ei nyt näytäkään olevan kuvaa annetuista valmiista lahjuksista, mutta peitto on esitelty aiemmin täällä ja lisäksi tein samaan sarjaan tyynyn. Näihin tuli vielä satiinivuori & tyynyliina toiselle puolelle, jotta varmasti tuntuu pehmeältä. Lankahan on puuvilla-silkkiä, joten kylmemmillä säillä ei lämmitä, mutta toistaiseksi vielä kyllä. E-kirjaimen malli on taas "neuleita kullannupuille"- kirjasta ja koko on tehty suurinpiirtein sellaiseksi, että sain sinne tungettua vielä vauvan ensityynynkin. Vauvahan ei tyynyä tarvitse, mutta onpa vaikka eka nukentarvike jo valmiina.



Vielä ykdet kuvat vauvoista:




Oikea päivänsankari käyttäytyi hyvin mallikelpoisesti, ilma oli kaunis ja juhlat mukavat.

2 kommenttia:

Sipi kirjoitti...

Voi mahdoton millainen kakku!
Koristeet on uskomattoman hienot-ei kai kukaan syönyt niitä-säilöä ne pitäis muistoksi, on ne niin taidolla ja ajatuksella tehty :)

Anonyymi kirjoitti...

Eevi ja Eevin äiti, se mainio käly :-)kiittävät kovasti upeasta ja herkullisesta kakusta & kakunkoristeista sekä lahjasta! Olet pelastanut meidät usean kerran juhlaleipomisten osalta. Koristeet on ehdottomasti säästetty muistoksi, samoin kun Anninkin kastekakun koristeet kolmen vuoden takaa.