25.8.2009

Ylösalas-raglan-paita 3

Taas toistan itseäni ja tein jo kolmannen puseron samalla mallilla.
Edelliset on täällä ja täällä. Jokainen on kuitenkin toisistaan poikkeava. Tämä on samaa lankaa kuin edellinenkin oma ja samaa kuin oma hihatin (Kokon Zitron: 35 % silkkiä, 35 % puuvillaa ja 30 % polyakryyliä) ja sitä meni vartalo-osaan taas vain 150 grammaa ja hihoihin pikkuisen lisää.

Tässä versiossa ei ole yhtään reikiä, eikä edes pikkupätkää pitsiä, vaan hiljalleen leventyviä raitoja, joiden määrä riippui täysin langan riittoisuudesta. Yksinään beessiä kun ei olisi ollut tarpeeksi, joten ruskeaa piti käyttää lisäksi. Beessin langan menekin maksimoimiseksi tässä on tehty niin, että hihat on tehty "alta pois" heti kuin mahdollista, jotta sain kaiken jäljelle jäävän käytettyä vartalo-osuuteen, eikä tarvinnut jemmata pikkunöttösiä hihojen raidoitusta varten. Lankaa jäikin sitten vain kymmenisen senttiä, joten ei jämäkeriä tällä kertaa. Ihan tarpeeksi pitkä tämä on, jos lanka ei olisi riittänyt niin olisi pitänyt tehdä lisää ruskeita raitoja, mutta parempi näin.

Niin ja mallihan on taas ylösalaisneule (by Johanna Pajakoski).

Saaja pitää raidoista ja näistä väreistä ja luulen että paidastakin. Neulotuksi versioksi se on yllättävän kevyt ja vilpoinen kuumallakin säällä.

1 kommentti:

Sipi kirjoitti...

Hieno tämä raitapaita ja hienoja oli nuo kaksi muutakin, niin erilaisia vaikka perusohjeena onkin sama ylösalas-ohje, oikein toimivan oloinen malli :)