11.12.2009

ISO HOME

Nyt hiljaiselo saa jo loppua ja jouluyllätysten paljastaminen alkaa...onneksi olin nämä jo saanut tehtyä, sillä viikkoon en ole pystynytkään neulomaan lainkaan, kun ensin tulehtui toinen peukalo ja nyt on oikea käsi paketissa kun tuli kaaduttua joulupäivänä stigan kanssa :( välipäivinä oli kyllä ajatus tehdä jotain kivaa itselle välillä, mutta antaa käden huilata!

Kun alkukesästä tein nimikirjaimillisia sisustustyynyjä (kuten tämä) pohdiskelin HOME tai KOTI tai RAKAS tai vastaavan tyynyn koko tekstillä tekemistä jo silloin. Jossain vaiheessa "T":n ja "A":n saajien joukosta tuli ilmi, että heillekin mahtuisi HOME.

Toivottavasti tämä home ei ole koskaan uuden talonne ongelma :).


Mahtumisesta en sen sijaan ole enää ihan varma, sillä tästä tuli sangen suuri! Meillä on itsellä sohvalla aikoinaan IKEASTA hommatut samankokoiset isot (72*72 cm) tyynyt ja laskeskelin, että sen kokoiset saan näppärästi, kun alunperin mallina olleet olivat 40 * 40 cm.
Huono puoli on, että tämä kun oli tarkoitus kiinnittää valmiiseen koristetyynyyn tai ainakin -tyynynpäälliseen, niin enpä tuon kokoisia enää löytänytkään!! HÖH. Päällinen oli siis ommeltava itse - sori vaan. Yritin kyllä parhaani. Päällisen tein pussiksi, joka solmitaan kiinni nauhoilla. Sisätyynyksi täytyy keksiä jotain virittelyä, jos oikean kokoista ei ala tulemaan vastaan.

Koko perhe mahtuu kyllä yhtä aikaa lepuuttamaan päitään. Lankaa tähän meni vähän vajaa 2 kerää luonnonvalkoista 7-veljestä lankaa. Jotta olisi ollut jotain muutakin tekemistä kuin kirjainten osuuden odottelua, niin laitoin "rajat" kirjainten väliin.

Vaakaraita on pintaneuletta kirjasta "Kauneimmat neulemallit", pystyraidan hunajakennot ovat samaa Novitan mallia kuin Isän sliparissa (esittely myöhemmin).

Kirjainkaaviot ovat samaa mallia kuin aiemmissa tyynyissä, kirjasta "Neuleita kullannupuille" (Erika Knight).

Aika kiva, tosin nyt ehkä tekisin kuitenkin ennemmin toisen mallisena vaikka 40 * 160 cm kokoisena niin sisään mahtuisi 4 pikkutyynyä.
HerttainenKitaristi ihmetteli aikansa tekstiä, kunnes rohkaisi mielensä ja kysyi "miksi ihmeessä tossa lukee home ??"
Revi nyt siitä, että se on kiva sana - kato hei - eng-lan-ti-a :)
Tiivistelmä: ala-ja yläreunoissa 7 kerrosta ainaoikeaa. Kummassakin sivureunassa on 5 s ainaoikeaa. 20 krs ennen kirjaimen tekoa, kirjain 30 krs, kirjaimen ja "väliviivan" välissä taas 20 krs. Väliviiva-kuvio on 6 cm korkea, sitten taas 20 krs + kirjain 30 krs ja 20 krs ennen ainaoikein-kerroksia. Koko ajan 140 silmukkaa.

Ei kommentteja: