28.12.2009

Koko sliparillinen kukkia


Suoranainen kirjoneulemania ilmeni muutamaa päivää ennen kuin kirjastosta lainattu kirja piti jo palauttaa. Suoranainen kukkamania kanssa. Kun en ollut varma kuinka kivaa tällainen "isomman" kirjoneuletyön (sliparin) tekeminen on, niin päätin tehdä pienehkön.

Tekovaiheessa oli jopa ajatus, että jos tästä tulee liian pieni, niin leikkaan keskeltä auki ja teen jonkun ihanan koristeellisen nappilistan. Nappilistan köynnöskuviomallikin oli itseasiassa jo valittu. Pyörönä kun on niin paljon helpompi tehdä kirjoneuletta, niin ajattelin, että jopa tuo leikkaus (onko steeking-sanalle suomenkielistä vastinetta?) onnistuu.

Kukkakiemuran mallikuvio on kirjasta "Kuviot silmukoiksi : nostalgisia neuleita" by Solveig Hisdal ja tämänkokoinen 3-4 vuotiaan slipari tulee kolmen kuviokerran toiston silmukkamäärillä.

Valmistuttuaan ja pingoituksen jälkeen pystyin kuitenkin huokaamaan helpotuksesta (aika iso huokaus :)), ei tätä onneksi tarvitse leikata! netistä olisi löytynyt ihan hyviä ohjeita, eikä tämän tekemiseen kovin kauaa mennyt, mutta silti oli huomattavan huojentavaa huomata, että pingoituksessa leveni juuri sopivasti.


Kaulus ja hihansuut on ihan vaan virkattu, kun tuntui ettei niihin varsinaista resoria tarvitse tehdä.

7 veljestä- langasta tehtynä aika kuumahan tämä on, mutta lämmittänee kerrospukeutumisessa ainakin ulkona. ehkä sisälläkin kelvollinen, jos ei juosta koko aikaa ympäriinsä. Hyvä juttu on myös helppo pestävyys, koneeseen vaan jos sattuu sotkeentumaan vaikka vesiväriin.

Saaja pitää Hello Kitty'stä, ja kun näitä nappeja nyt vielä oli, niin tuli ommeltua nappi vielä ihan lisäkoristeeksi.
Aika hyvä, jopa sisäpuolelta katsottuna.
Oikeasti tässä on ylimmässä kuviossa yhden rivin mittainen virhe ja langan väri on koko ajan väärä, mutta ei anneta sen haitata.

Ei kommentteja: