23.3.2011

Kevätonnea ja -"esikoita"
Ihanaa kun on kevät!

Voi mikä yllätys - Aiemmin ihastelemani kumisaappaat olivat herättäneet (erittäin toivotun, vähän oletetun, melkein käsketyn) huomion ja sain sellaiset! Oikean kokoiset ja juuri niin ihanat kuin ajattelinkin. Odotan kovasti pakkasten loppumista, haluan kävellä lätäköissä ja tosi korkeiden varsien ansiosta niissä voi nyt vaikka pomppia :)

Niilo vierellä nää on kyllä päheet! Eri asia on, että ei näillä raaski aikoihin mennä metsään, näihinhän tulee naarmuja ryteiköissä..

Räystäältä tippuvien vesipisaroiden rytmissä tuli neulottua sukkia. Yhdestä Novitan Nalle Kukkaketo -langasta tuli peräti kolmet sukat. Nämä ovat nyt niinkuin kevätsukkia nimestään "Syreeni" huolimatta, teeskentelen, että lanka on "Kevätesikkoa" :)

Yhdet menevät Rouva H:lle yllärisynttärilahjaksi (nämä on kärjestä aloitettu, 44 s ja samanlainen ranskalainen?? kantapää kuin aiemmin tekemissäni Rauhasukissa (Peace Socks by Wendy D. Johnson) ja vielä venäläinen joustava päättely). langan värivaihdot täsmäsivät lähes sentilleen, joten tästä oli helppo jatkaa...

toiset ovat Helmiksen pikasniikkerit HerttaiselleApulaiselle (40 s) ja miten ollakaan, tässäkin värinvaihdot täsmäsivät lähes sentilleen. Nämä olivat tilaustyö, kun itselläni on aina pikasniikkerit kotona jalassa ja HerttainenApulainen halusi myös sellaiset ja nimenomaan tästä langasta..


ja vielä kolmansiinkin riitti lankaa, kun ne ovat kokoa 9-12 kk (32 s) ja matkaavat Neiti Kanervalle. Neiti Kanervan äidiltä tuli nimittäin niin kaunis kiitosviesti neidille aikaisemmin tehdyistä sukista, lapasista ja peitteestä, että silkasta ilosta tein seuraavan koon sukat nyt kevääksi ja ensi kesäksikin.

Näiden mukana meni HerttaisenApulaisen kuva sinisten sukkien käyttäjästä ja Niilo nakersi neulomisen aikana neljät kengät, joista yksikään ei ollut pari toisten kanssa :(

Nämä olisivat olleet uudet kevätkenkäni..mutta sellaisia(kaan) ei nyt enää ole.

Koska sukissa on aloe veraa ja jojobaa ne ovat pehmeät ja lämpöiset, unisukiksi sopivat.

Lankaa jäi muutama metri näiden jälkeen, siitä virkkasin Rouva H:n sukkiin vielä pikkukukat koristeiksi. Virkkaaminen ei ole mun juttuni, mutta silti taidan kaverin yllytyksestä opetella ainakin isoäidin neliöiden tekemisen, että voin osallistua Marttojen maailmanennätyspeiton tekemiseen (jos hän osaa, niin kyllä minäkin opin, vaikka väkisin).

Ensimmäisen neliön tekokokeilu ei tuottanut ihan oikeaa tulosta, täytyi tarkistaa miten pylväs oikeasti tehdäänkään.....ja mikä se piilosilmukka onkaan.. noloa. Onneksi löytyi Attick24:n hyvät sivut (joissa mm. ohje palojen kiinnittämiseen jo neliön tekemisen yhteydessä (joining-on-the-go method ) ja PALJON ihania virikekuvia & ohjeita). Hirveä hinku tehdä värikkäitä neliöitä, vaikken ole aiemmin niistä niinkään piitannut - selkeästi kevättä ilmassa :)

Jos ei tule maailmanennätystä, niin tuleepa kokeiltua jotain uutta.

Ei kommentteja: