6.3.2009

Pingu ja Sininen Pumpuli

Viime viikolla kun tulin illalla kotiin, istui Herttainen Apulainen sohvalla. Oli katsellut juuri rauhassa Pikkukakkosta, mutta nyt yhtäkkiä itkikin aivan valtoimenaan.

Vihdoin nyyhkytysten lomasta sai jotain selvää, jotenkin itku johtui Pingu-pingviinistä (Pingun kuva sivulta :http://www.elokuvaopas.com/).

Pinguhan on sangen kiltti ja harmiton, niinkuin koko Pikkukakkonen-ohjelma..mitä ihmettä siellä on tapahtunut??

No Pingu oli saanut äidiltään lahjaksi vaaleansinisen neulotun pupun unikaveriksi "eikä mulla ole koskaan ollut sellaista".. itku yltyy taas suorastaan hysterian puolelle..

Mitä tekee äiti? Ottaa kädestä kiinni -samalla ylikierroksia aivoissa - joo, on meillä sellaista(kin) lankaa - mennäänpä etsimään..

Hetken päästä on kaivettu kasa nyssyköitä ja laatikoita esille, kyllä täällä jossain on jotain vaalean(kin) sinistä(kin)..katsos tässä (ottaa esille mohairia ja baby-ullia). Mikä hymy, mikä valloittava hymy. "Joo, just tollasta"..


Taas aivot kiertävät ylikierroksilla, mistä pupulle ohje? Apupupu, joo, mutta se on aika iso. Kirjastossa lainassa olevassa "neuleita kullannupulle" oli joku nalle, saiskohan siitä? Millainen sen pitäisi olla ? "Vaaleansininen, pitkäkorvainen, nukkuva, karvainen".

Piirräpä kuva. Niinpä piirrettiin kuva, nyt tarve on jo koko pupuperheelle. Näillä on kruunut päässä, kun ne ovat kuninkaallista sukua. Varsinkin äitipupulla (keskellä) on hyvin pitkät jalat, "jotta se ylettyy ottamaan kaikki muut syliin" (?)..isäpupu on paksu, kun "se tykkää porkkanoista ja suklaakekseistä. Tässä on vaan pieni osa lapsista, kun ne on kaikki sata samannäköisiä".
Illalla myöhemmin nukkumaanmenoaikaan tilanne oli tämä

Neiti oli pukeutunut kuninkaalliseksi itsekin, menossa oli kasvomaalausta, kun itsekin piti olla pupu.

Seuraavana iltana vimmattua neulomista, pikkuisen harmittelua kun en alusta asti muuttanut ohjetta pyörönä tehtäväksi ja lopulta valmis. Pupu sai täytteekseen vanhoja lankajämiä ja meni tuolille odottamaan aamuista heräämistä.
Mikä ilo ja onni syntyikään aamulla! Pupu sai nimen Sininen Pumpuli (ja se on kuulemma paras kaveri, joka HerttaisellaApulaisella on ikinä ollut).
Pupu löysi heti kaverin toisesta pupusta ja he menivät naimisiin. Kuninkaallisissa häissä syötiin muutama keksi ja juotiin mehua (meidätkin oli kutsuttu paikalle, luultavasti siksi, että keksit piti käydä hakemassa kaupasta).Toivottavasti he elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Sen pituinen se.

1 kommentti:

villapeikko kirjoitti...

Oikea jännitysnäytelmä! Hyvä että sait pelastettua tilanteen :)