25.3.2009

AH - HA vihreää ja Henri!

Koristetyynyn päällisen teko oli niin nopsaa ja mukavaa, että seuraavakin valmistui. Tässä 'H' meille itselle. Tehty samasta 7-veljestä langasta kuin edellinenkin, 1 kerä ei aivan riittänyt molempiin, uudesta kerästä tarvittiin viitisen metriä. Tähän tulee samanlainen kiinnitys valmiiseen, pehmeään koristetyynyyn kuin edellisessä. 72 silmukkaa. Kuvio ei suostunut näkymään myöhään illalla otetussa salamakuvassa ja ilman salamaa väri vääristyi. Nämä siis ovat vaalean beessejä, hyvin vaaleita.Nyt jossain aika kaukana työlistalla haamuilee ajatus pidemmästä tyynystä, jossa voisi lukea joku kiva kokonainen sana, ehkä "Rakas" tai "Home" tai vastaavaa. Ainakin yhdet tupaantuliaiset tiedossa, sinne voisi sopia vaikka "Koti".
Ja tulihan sitä vihreääkin tehtyä, kun jo aiemmin sellaista teki mieli. Blogissa, jota en nyt heti pystykään paikallistamaan, oli pohdittu lasten February- villatakin tekemistä ilman ohjetta ja todettu, että kyllähän sellaisen osaa tehdä ilman ohjettakin.. joo, kyllä suurinpiirtein aiotunlaisen saa aikaiseksi.


Ei tästä ihan samanlainen tullut, joten nimetään tämä "Maaliskuun takiksi", mutta ainakin on pitsineulosta ja vihreää (Herttaisen Apulaisen uutta lempiväriä). Ei-niin-koville-pakkasille käyttökelpoinen ja ainakin toistaiseksi mieluisa. Tämä on tehty mutu-tuntumalla, osviittaa on otettu Ulla-neulelehdessä olleesta "lapsen kaarrokepuserosta" ja February lady sweater-ohjeesta (molemmat on jo kertaalleen tullut tehtyä). 7-veljestä langasta, 5 puikoilla, menekki noin 200 gr.
Tähän muuten sai käytettyä myös aiemmin Etsystä tilaamiani nappeja, maatuskanapit valikoituivat suuren harkinnan tuloksena vuorotellen vanhojen kolikkonappien kanssa käyttöön.
Muutaman päivän sairaan lapsen hoitamisella ei saa paljoa aikaiseksi, mutta muutti meille yksi "Henri". Henristä ei tullut ihan oikeanlaista, kun noin pienen tekeminen tuntui turhan hankalalta, mutta kyllä tämä hyväksyttiin uusimmaksi perheenjäseneksi ja sai nimen "Suukko". Ajatuksena oli mielessä häivähtänyt ennen tekemistä, että näitä saisi äkkiä tehtyä useammankin, mutta tuskin Henrejä tulee tehtyä lisää..
Meidän Suukko tykkää ainakin kukkasista ja langoista :)

Ei kommentteja: